Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:39, 29. 7. 2010.

| Društvo

"Živim pod pritiskom"

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Atanasković pokazuje gde je pronašao tragove

PROKUPLJE: Radivoje Atanasković „Gemac“, biznismen iz Prokuplja koji tvrdi da je pre dvadesetak dana bio kidnapovan i da je tom prilikom pokušano njegovo ubistvo, pronašao je u podrumu poslovnog prostora svog preduzeća „Ris“, gomilu pocepanih papira među kojima je bila i fotokopija lične karte njemu nepoznate osobe.

On sumnja da to ima veze sa njegovom nedavnom otmicom, i tvrdi da je iz te prostorije praćeno njegovo kretanje.

- U podrumu svoje firme gde je nekada bila proizvodna hala od oko 1. 600 kvadrata, u hodniku sam pronašao gomilu papira i flašu praznog meni nepoznatog pića. Kako ne ulazim često u taj prostor jer su ostali samo goli zidovi, odmah mi je bilo sumnjivo. Pogledao sam o čemu se radi i među papirima između ostalog pronašao i fotokopiju lične karte na ime Nebojše Dragošana iz Majdanpeka, sa prebivalištem u Beogradu. Meni taj mladić nije poznat i ne znam odakle njegovi papiri u mojoj hali. Na patosu se vidi i gomila različitih tragova obuće, što potvrđuje da je bilo više lica. Ceo slučaj je prijavljen policiji, koja je izvršila uviđaj – rekao je Atanasković.

On dodaje da poslednjih meseci živi u nemogućim uslovima i pod stalnim pritiskom. Boravi na sedam različitih lokacija kako bi sačuvao glavu.

– Meni su ugrožena ljudska prava i hoću da ovo prestane. Mogu da naslutim, ali neću da kažem ko želi moju smrt. Komšije su pre neko veče primetile nepoznate osobe kako posmatraju moju porodičnu kuću, gde živi moj sin sa porodicom. Ne osećam se bezbedno – tvrdi Atanasković i podseća da je 2004. godine pokušano njegovo kidnapovanje, ali da uvek nekako uspeva da se izvuče.

– I tada su tvrdili da izmišljam i pravim scene kako bi skrenuo pažnju na sebe. Na kraju se došlo do podataka ko plaća čoveka koji me je napao i čiji auto je dobio na revers. I dan danas posedujem ta dokumenta, a ako su falsifikat neka me tuže – naglašava Atanasković.

„Gemac“ naredne nedelje najavljuje radikalizaciju protesta, jer petnaestak godina čeka sudsku odluku u vezi sa sporom sa „Dunav osiguranjem“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: