Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 26. 9. 2011.

| Ekonomija

Novi hotel na Staroj Planini

Autor:V.V.Izvor:Južne vesti
hotel1

Prvi od 6 planiranih hotela na Jabučkom ravništu na Staroj Planini je završen, a najavljeno je da već od sredine oktobra počinje prodaja prvih aranžmana.

Hotel može da primi 450 gostiju, koji će biti smešteni u 147 soba. U sastavu hotela nalaze se otvoreni i zatvoreni bazen, kao i kongresna dvorana. Po prvi put u sastavu jednog ovakvog objekta nalazi se i zatvorena garaža, koja ima kapacitet koliko ima i soba u samom hotelu.

Pored hotela postavljena je i prva Gondola u Srbiji kapaciteta 1.100 skijaša na sat vremena.

Hotel Stara Planina započet je juna prošle godine i u njegovu izgradnju država je uložila oko 30 miliona evra. Državni sekretar u ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković kaže da je zadovoljan dinamikom radova.

- To što je hotel završen za oko godinu dana pokazuje da i srpska građevina može da bude konkurentna. Sve tri faze rada – izgradnja infrastrukture, puteva i vodovodne i električne mreže, zatim izgradnja hotela i ski staza ide željenom dinamikom i prve goste možemo da očekujemo već za novu godinu. Očekujem da prvi hotel bude samo podsticaj za dalji razvoj čitavog ovog kraja. Sada imamo uredjenu infrastrukturu i uskoro će početi da se grade i drugi hoteli.

Direktor Skijalista Srbije Nebojša Škorić kaže da na Plaroj Planini postoje idealni uslovi za skijanje.

-  Pored već postojećih tri kilometra staza sada ćemo dobiti još dodatnih deset kilometara. Zbog toga je i upravo ovde postavljena prva gondola u Srbiji koja ima kapacitet 1.100 skijaša na sat vremena. Takodje do kraja godine biće postavljena još dve žičare "četvorosed'' - kaže Škorić.

Prema najavama, uskoro će početi da se probija i put sa pirotske strane Stare Planine. Pre toga u okviru infrasturnih radova pirotski Fond za gradsko građevinsko zemljište izgradio je i dalekovodnu mrežu i transformatore za elektičnu energiju iz kojih se napaja hotel.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran stojanovic

    18:58 // 1. 12. 2011.

    Bravo majstori. To je pravi potez, samo tako nastavite...

  • val di zer

    21:00 // 10. 11. 2011.

    Još da su stvarno hoteli španski!

  • Vladan Vasic

    17:49 // 3. 11. 2011.

    PONOVO TAJ URS?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: