Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 29. 12. 2010.

| Ekonomija

Povoljno poslovno okruženje u Nišu

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

NIŠ - Grad Niš dobio je Sertifikat kao lokalna samouprava sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Sertifikacija opština znači ispunjenje određenih standarda, tj. određenu garanciju da će postojeći privrednici, kao i potencijalni investitori dobiti usluge i informacije na način koji olakšava poslove i aktivnosti koje spadaju u nadležnost lokalnih samouprava u Srbiji, objašnjeno je na sajtu Grada.

Među gradovima i opštinama koje su do sada sertifikovane, Grad Niš je najbolje ocenjen, osvojivši 96.5 od mogućih sto poena.

- Da bi opština dobila taj dokument, neophodno je da postane efikasna u servisiranju građana, tako što će pojednostaviti i unaprediti sistem rada svojih službenika. S druge strane, lokalna samouprava treba da postane partner privrednicima, pogotovo lokalnim preduzećima i izađe u susret njihovim potrebama, planiranjem i strateškim razmišljanjem - saopšteno je iz Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj.

 - Možemo da se pohvalimo da je Grad Niš grad koji je u ovoj godini imao najviše direktnih stranih i domaćih investicija u fabrike u Srbiji. Grad Niš je učinio dosta toga kako bi olakšao poslovanje kompanija koje posluju na našoj teritoriji. Niš je prvi grad u Srbiji koji je omogućio legalizaciju bespravno podignutih objekata po sniženim iznosima, a početkom naredne godine omogućićemo dodatne pogodnosti za one koji budu ulagali u izgradnju novih proizvodnih hala. U poslednje dve godine Grad Niš ostvario je veoma blisku saradnju sa republičkim institucijama, a naročito sa SIEPA-om - rekao je na dodeli priznanja gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nik

    13:20 // 29. 12. 2010.

    Kada u novootvorenu fabriku udju radnici i pocnu da primaju platu, onda izadjite i pohvalite se. Ovo hvalisanje i nagrade unapred, to ima samo kod nas. Pa sta bi recimo mogli da kazu gradonacelnici nekih gradova u Rumuniji, Slovackoj, Poljskoj. Za Vas bi bili Vanzemaljci. Na kraju nagradu je dobila i Dijana Dragutinovic, pa Mladjan Dinkic pa sada Simonovic, kao u Slobino vreme, samoreklama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: