Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:41, 4. 11. 2012.

| Ekonomija

Prvi maj ipak pokreće proizvodnju

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
pirot-prvi-maj-fabr.jpg
Arhivska fotografija

Rukovodstvo AHA group, firme koja je kupila pirotski "Prvi maj" najavilo da će proizvodnja početi normalno u ponedeljak, uprkos činjenici da se veliki broj radnika opredelio za socijalni program.

Jedna od vlasnica AHA group Mojca Lukančić kaže da se sve veći broj radnika odlučuje da nastavi da radi i kod novog vlasnika.

- Sa sigurnošću mogu da kažem da će proizvodnja početi u ponedeljak i to u dve smene. U ponedeljak u prvoj smeni počinje da radi 473 radnika, dok će u drugoj smeni raditi oko 180 radnika. Sa njima je potpisan ugovor i oni će sigurno doći na posao - kaže Lukančić.

Prema podacima rukovodstva od 937 radnika u proizvodnji, njih 137 do penzije ima manje od 5 godina, a od tog broja 88 radnika ima manje od 2 godine, što praktično znači da u pirotskoj fabrici ima oko 800 radnika koji mogu da nastave da rade.

I direktor neprivatizovanog dela fabrike Veljko Krstić potvrđuje ozbiljnost novog poslodavca.

- Radi se o veoma ozbiljnom projektu koji podrazumeva velika finansijska ulaganja i koji treba da obezbedi očuvanje radnih mesta. Radnici koji se odluče za socijalni program moraće da za isplatu sačekaju sledeću godinu, jer u budžetu Republike Srbije za ovu godine ne postoje sredstva koja su predviđena za isplatu socijalnih programa radnicima "Prvog maja" - kaže Krstić.

Podsetimo, Englesko-slovenačka kompanija "AHA Group" kupila je početkom septembra ove godine na javnom nadmetanju u Agenciji za privatizaciju 3 proizvodne hale industrije odeće "Prvi maj" iz Pirota za 2,1 miliona evra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • prekobrojni

    11:38 // 12. 12. 2012.

    U fabrici je haos,jadni slovenci kako ce da isplivaju iz svega ovoga nije mi jasno,zao mi je nase fabricice od koje smo leba jeli mi i nase porodice, mangupi prvomajski upropastise sve,neka se stide pred onima koji odose i ostavise im u ruke da vode fabriku,a i od svojih roditelja koji podigose ovu fabriku

  • Komedija

    18:42 // 8. 11. 2012.

    I?Koliko je radno vreme i plata nemoj posle da budu problemi kao u Kragujevcu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: