Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 5. 7. 2013.

| Ekonomija

Svrljig: Veće usvojilo predlog budžeta

Autor:A.K.Izvor:Južne vesti
28.sed.OV.jpg

Opštinsko veće Svrljiga usvojilo je predlog Izveštaja o izvršenju i ostvarenju budžeta za period od 1. januara do 30. juna 2013. godine.

Sednicom je, u odsutvu predsednika Milije Miletića, predsedavao njegov zamenik Ljubiša Stojković, saopštila je Informativna služba opštine Svrljig.

Prema izveštaju koji je podnela načelnica Odseka za finasije Marina Savić, budžet opštine Svrljig tokom prvog polugođa ostvaren je sa 40,39 odsto, odnosno sa 210.145.769 dinara, što se smatra zadovoljavajućim jer se uvek više prihoduje u drugom polugođu.

Od ukupnih prihoda najveće učešće ima nenamenski transfer od Republike koji je u izveštajnom periodu ostvaren sa 49,27 odsto u odnosu na plan, a drugi po veličini je prihod od poreza na zarade ostvaren sa 46,24 odsto.

Istovremeno, izvršeni su rashodi budžeta u visini od 31,76 odsto u odnosu na plan, što iznosi 165.270.604,26 dinara.

- Izvršenje budžeta u izveštajnom periodu odvijalo se po planu. Omogućeno je nesmetano funkcionisanje svih korisnika budžeta, sve obaveze su izmirene u roku, svi zahtevi za plaćanje od strane budžetskih korisnika, koji su u saglasnosti sa zakonom su realizovani i nema neizmirenih obaveza - rekla je načenica Marina Savić.

Većnici su usvojili i predlog Odluke o donošenju Strategije ruralnog razvoja opštine Svrljig za period od 2013. do 2018. godine, što je, prema mišljenju većnika Marka Mladenovića, neophodno i omogućava konkurisanje kod fondova EU, a usvojene su i odluke o lokalnim komunalnim taksama, o auto taksi prevozu, raspisivanju konkursa za prikupljanje ponuda za poveravanje javnog prevoza putnika na teritoriji opštine i formirana je komisija za njeno sprovođene.

Većnici su dali saglasnost na zahtev Opštinskog štaba za vanredne situacije za izdvajanje sredstava za nabavku 16 raketa za osam protivgradnih stanica na području opštine Svrljig, a data je i saglasnost na predlog pomoćnika predsednika opštine Marka Mladenovića da se formira radna grupa za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade za period od 2014-2019. godine, što je neophodno za dodelu sredstava iz fonda Ministarstva za omladinu i sport, a izradu plana finasiraće nemačka vladina organizacija „GIZ“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: