Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:29, 10. 8. 2011.

| Hronika

Mediani ukradeno 40 tona goriva

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
potrosnja
ilustracija; foto: B92

NIŠ - Nepoznata lica ukrala su iz rezervoara službenih kamiona JKP Mediana čak 40.000 litara goriva za godinu dana.

Poreski obveznici saznali su za to tek nakon objavljivanja Izveštaja Državne revizorske institucije, a u Mediani tvrde da su o svemu na vreme obavestili policiju.

Prema zvaničnoj proceni, vrednost ukradenog D2 dizela je oko 3 miliona dinara.

Izvršni direktor Mediane, Bratislav Vučković, kaže da se sumnja pojavila nakon razdvajanja JKP Gorica od ovog preduzeća. Iako je tada znatno smanjen broj kamiona i vozila u voznom parku, potrošnja goriva nije bila manja.

- Napravili smo analizu i zaprepastili se kad smo videli da nam kamion troši 114 litara goriva na 100 pređenih kilometara, što je nemoguće. Pokušali su da nam objasne kako kamion navodno troši više kad se turira, u gradskoj vožnji i slično. Potrošnja jeste veća, ali to prosto nije moguće da bude toliko veća - pojasnio je Vučković.

Nakon ovoga direktor JKP Mediana podneo je policiji prijavu protiv N.N, odnosno nepoznatog lica.

U Državnoj revizorskoj instituciji, koja je i ovaj slučaj obuhvatila Izveštajem o kontroli, navode da su i oni podneli krivičnu prijavu, ali ne protiv "nepoznatog" vec protiv "odgovornog lica".

- Državne revizore ne zanima da li su gorivo krale kafe kuvarice, čuvari ili direktori. Zna se ko je bio zadužen za kontrolu izdavanja i potrošnje goriva. Neko je i njih morao da "pokriva", pa to nisu nepoznata lica već se lako može utvrditi ime i prezime. Zbog toga je DRI prijavu podneo protiv "odgovornih lica" - kaže izvor Južnih vesti upoznat sa situacijom.

U Mediani kažu da se na poklopcima rezervoara sada nalaze katanci, koji bi trebalo da spreče da se ovakve stvari ponove.

JKP Mediana je preduzeće čiji je osnivač Grad Niš, a čija je primarna delatnost odvoz i skladištenje smeća, odnosno gradska čistoća.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    21:44 // 15. 8. 2011.

    Slatko sam se nasmejao. Izvinite, ali morao sam. Stavili katance. Zivim i radim u Austiji, vozim kamion. Znaci znam sta se moze sta ne moze oko tih stvari ali znam i kako to spreciti. Pa neka se rukovodioci zapitaju ima li efikasniji nacin od katanaca, zaboga ljudi zivimo u svetu kompjutera i ostalih skalamerija.
    Pa svaki vozac, bar se nadam mesecno predaje listu sa utrosenim gorivom, a oni posle godinu dana uvideli kradju. Ma dajte nisu lica nepoznata, verovatno bi da se odma sve svali na vozace. Razmislite G.Rukovodioci sta izjavljujete, nije narod lud.

    • gagy

      09:35 // 16. 8. 2011.

      vodi i mene brate iz ove ludnice

  • vladimir

    07:25 // 11. 8. 2011.

    nepoznata lica ukrala 40 tona?! sta zna cigance sta su 100 kila , uzelo i odnelo!verovatno rukovodioci jkp misle da smo u cirkusu i sada oni daju neko glupo i neverovatno objasnjenje a mi treba da verujemo svemu sto kazu.A sada su stavili katance i resili problem , pa dajte bre ljudi, dokle vise? e sada vise nece biti kradje!!! da nije smesno bilo bi tuzno

    • goran lucic

      16:53 // 11. 8. 2011.

      E Vladimire pozdravio te Boce

  • Aleksandar S. Markovic

    02:29 // 11. 8. 2011.

    Srbija pocinje tamo gde prestaje logika...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: