Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 17. 4. 2013.

| Hronika

Narko-mafija i privredni kriminal pod lupom

Autor:N. T.Izvor:Južne vesti
grekulovic12.jpg
Srđan Grekulović

Niška policija i MUP proveravaju navode da narko tržište u gradu kontrolišu i vode pojedine osobe koje žive i rade Švajcarskoj. Istražuje se i afera „Wind jet“, kao i rekonstrukcija hale „Čair“, potvrdio novi načelnik PU Niš u prvoj emisiji novog serijala „15 minuta“.

Da li se glavni konci narko tržišta u Nišu vuku iz inostranstva, odnosno Švajcarske? I da li se tako nelegalno zarađeni novac eventualno pere kroz neke investicije u gradu? Novi načelnik PU Niš kaže da je i on upoznat sa takvim navodima i najavljuje njihovu proveru.

- Te priče su došle i do mene, ali treba da znate da ima u Ministarstvu i posebna služba koja se bavi time, tako da se sve koordinira između Policijske uprave i kriminalističke policije MUP-a, tako da će se raditi na rasvetljavanju svega toga. I da se vidi šta je šta od tih priča - kaže Grekulović, objašnajvajući da se “više puta pare, koje se zarađuju prodajom narkotika, peru ulaganjem u razne investicije.”

Grekulović potvrđuje i da je sa njegovim i dolaskom njegovih novih pomoćnika iz Beograda i Jagodine pojačan rad na rasvetljavanju krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala. Ne negira da su među njima i odluka o subvencijama grada kompaniji “Wind Jet” za letove iz Niša, kao i rekonstrukcija  Hale “ Čair”, čija je cena duplirana u odnosu na ugovorenu tenderom. 

- Ja sam dao nalog mom pomoćniku za poslove kriminala i načelniku odeljenja da se svi predmeti provere. Znači, svi predmeti su u radu sada trenutno, tako da ćemo videti za neko vreme šta će iz toga da izađe - kaže Grekulović, ali ne želi da iznosi detalje u cilju istrage.

Dodaje da se i “vrlo aktivno” radi na rasvetljavanju ubistva Đorđa Stojanovića, koji je stradao kada je eksplodirala bomba postavljena pod njegov auto u Durlanu. 

- Po onome što mogu sada da kažem, mislim da se najviše radi o zelenašenju, više je u tom pravcu - kaže novi načelnik PU Niš.

O ovim i drugim poslovima, ali i problemima policijiskog rada u Nišu opširnije u emisiji “15 minuta”.

"15 minuta" - 17. april 2013 - gost Srđan Grekulović, načelnik PU Niš

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NN

    03:16 // 18. 4. 2013.

    Svi znaju da je i murija umesana u kriminalne aktivnosti kao sto su prodaja droge i zelenastvo, ovi sto su uhapseni su samo kolateralna steta da ne bi pali jaki igraci, i da bi policija rekla kako sada rade nesto.

  • Igor Djoric

    23:18 // 17. 4. 2013.

    Sve se gađa u pogrešnu metu, celo niško selo je prepuno korov marioneta, i tih nakromančića i bananica, i brkica, i cele političke scene sa doktorima medicine na čelu, uglavnom sve se svodi na prevare, zelenašenje, fantomske firme i lažna obećanja!

  • ZaRkO ZaRkOvIc

    23:03 // 17. 4. 2013.

    Mene interesuje da vi meni kazete gde ima jeftini cvarci i kavurma :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: