Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 27. 2. 2012.

| Hronika

Optužnice protiv lekara zbog smrti devojčice

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
mala dijana
mala Dijana

Osnovno tužilaštvo u Vranju nakon sprovedene istrage podiglo je optužnicu protiv dvojice lekara Zdravstvenog centra u Vranju u vezi sa prošlogodišnjom smrću devojčice iz sela Ćukovac.

Kako je za Južne vesti potvrdio Tomo Zorić, portparol državnog tužilaštva, reč je o otorinolaringologu Darku Civkarovskom i anesteziologu Slaviši Kanačkom, koji se terete zbog "krivičnog dela protiv zdravlja ljudi".

- Istraga je pokazala da su 8. januara prošle godine prilikom pružanja pomoći šestogodišnjoj Dijani Marinković iz sela Ćukovac, nesavesno postupili jer nisu prepoznali životnu opasnost -rekao je Zorić.

Tužilaštvo je, dodao je Zorić, predložilo da se lekarima izrekne i mera zabrane vršenja lekarskog poziva, potvrdio je za Južne vesti Tomo Zorić, portparol državnog tužilaštva.


Podsećanje

Petogodišnja Dijana primljena je na dečije odeljenje vranjske bolnice 8. januara 2011. godine u 2.15 posle ponoći, a njena smrt konstatovana je oko 4.45.

Nakon prijema u Hitnoj pomoći, odakle je dete bez pregleda poslato na dečije odeljenje Zdravstvenog centra, roditelji su naišli na zaključana vrata koja su morali da razvale jer je dete sve vreme imalo gušenje.

U zbrinjavanju devojčice sa tragičnim ishodom učestvovalo je pet lekara.

Prema ranijim saznanjima roditelja male Dijane, lekari nisu te noći bili na odeljenju iako su bili dežurni, već su ih naknadno pozvali telefonom, dok je situacija iziskivala hitno reagovanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • n.georgijevski-Pirot

    21:04 // 27. 2. 2012.

    Tako je to ko se osloni na makedonske strucnjake,bez kontrole.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: