Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 29. 8. 2015.

| Hronika

Suđenje u odsutvu za zločin na “Košarama” počinje uskoro

Autor:A. P.Izvor:Južne vesti
sud
Suđenje počinje krajem septembra; foto: JV arhiva

Na pripremnom ročištu pred početak sudskog procesa protiv sedmorice terorista OVK-a i terorističke grupe “Kobre” koje je održano u Višem sudu u Nišu odlučeno je da suđenje počne 24. septembra.

„Politika“ prenosi da se na optužnici koja je podignuta još jula 2009. godine nalaze imena sedmorice terorista, od čega su šestorica sa Kosova i jedan iz sela nadomak Preševa.

Svi optuženi su zajedno sa još oko 30 neidentifikovanih članova terorističke grupe ,,Kobre” i pod neposrednom komandom pokojnog Agima Ramadanija, piše u optužnici, septembra 1998. godine na putu između karaula „Maja čoban“ i „Morina“ na jugoslovensko-albanskoj granici podmetnuli protivtenkovske mine.

U optužnici stoji i da su iz karaule “Kamenica”, koja se nalazila na teritoriji Republike Albanije, upali na teritoriju Srbije i SRJ i postavili zasedu. Tom prilikom je granična patrola Vojske Jugoslavije koja se našla na tom putu dignuta u vazduh.

Vođa patrole Milan Bundalo je teško povređen i preminuo je nakon 2 sata, dok su ostala četvorica vojnika bila lakše ranjena. Na vojni helikopter koji je trebalo da preveze povređene, otvorena je raketna i streljačka paljba od strane pripadnika “Kobre”.

Nekoliko dana pre ovog napada, ista grupa nedaleko od karaule "Košare" postavila protivtenkovske mine iz zasede bombama i rakentnim bacacima gađala je i pritom ubila 5 vojnih graničara i dvojcu teško ranila, dok jedini koji je ostao nepovređen  zastavnik Dobrosav Dražić.

Teroristi su nakon napada na vozilo VJ prišli oduzeli poginulim vojnicima lične stvari i oružje. Na helikopter koji je intervenisao teroristi su otvorili vatru iz streljačkog oružja.

Ova grupa je nedostupna našim pravosudnim organima i biće im suđeno u odsustvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vmp

    22:06 // 30. 8. 2015.

    imali lk i vozili sa kacigom pa ih policija nije privela. ej bre kog vi zaj....ubice nedostupne a izivljavate se za nevezivanja pojasa. da vam nisu oni pisali grafite uck po nisu?

  • Putin

    19:07 // 29. 8. 2015.

    Nema od toga nista, predizborna kampanja.

  • Kritika

    14:55 // 29. 8. 2015.

    Dragi novinari, valjalo bi da budete malo profesionalniji kada pišete o nekoj temi i ne bi vam pala kapa sa glave da stavite i po koje ime optuženih ili poginulih. I jedni i drugi su to zalužili, što po dobru što po zlu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: