Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:36, 8. 10. 2014.

| Hronika

Zbog primanja mita uhapšena i medicinska sestra

Autor:S. J. Grupa autoraIzvor:Južne vesti
Klinički centar
Za jedan dan zbog primanja mita uhapšeni i lekar, i medicinska sestra

Posle lekara niškog Kliničkog centra, policija je danas uhapsila i glavnu medicinsku sestru u toj ustanovi zbog sumnje da je nekoliko puta primila mito u zamenu da druge zaposli ili im omogući invalidsku penziju.

Kako se sumnja, M. M. (45) je za nekoliko različitih "poslova" kao mito zadržala ukupno 16 hiljada evra, a zvog sumnje da su joj novac davali, uhapšeni su i V. J. (50) i S. M. (49) iz Niša.

Iz niške policije je saopšteno da je jedna od situacija zbog kojih se osumnjičena tereti u direktnoj vezi sa danas uhapšenim lekarom Klinike za bolesti uha, grla i nosa M. S. (55)

Sumnja se da je M. M. od jedne osobe tražila i primila 13.000 evra i od toga 5.000 evra dala takođe uhapšenom M. S. kako bi, koristeći poznanstva u zdravstvu, zaposlila rođaku. Takođe, osumnjičena je od dve osobe tražila i primila 8.000 evra uz obećanje da će posredovati i omogućiti ostvarivanje prava na invalidsku penziju – piše u policijskom saopštenju.

Uz obećanje da će im pomoći da dobiju invalidsku penziju, ona je tokom avgusta i septembra u dve „rate“ primila 3.000 evra od pedesetogodišnje V. J, a u aprilu i maju, takođe u dva navrata, primila je 5.000 evra od četrdesetdevetogodišnjeg S. M.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Nišu, svima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Ovi tekstovi nastali su kao deo projekta "Susteinable development of Investigative Journalism in South Serbia" koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija iz dijaspore

    15:15 // 15. 10. 2014.

    A može li samo jedno logično pitanje: kolika je ta invalidska penzija, ako se nekome isplati da plati mito od 3-6 hiljada evra?????

  • Momir

    23:31 // 9. 10. 2014.

    Neznam zbog čega se selektivno objavljuju puna imene ili inicijali uhapšenih.Dali to radite po direktivi,ili je zakonom tako predviđeno.Očigledno je da to neko diktira.Sramota,jer se dičite javnošću.

  • Klasika

    11:06 // 9. 10. 2014.

    Neka neko kaže bar nekog od zaposlenih u KBC-u Niš u prethodnih 10 godina ko je dobio posao bez veze ili mita !? P.S/ Računamo i onaj "pošteni" konkurs od prošle godine sa rešenim testovima !

    • vlaja

      18:17 // 9. 10. 2014.

      Zašto tako zlonamerno "pošteni" konkurs. Konkurs na kome nije bilo primedbi od kandidata koji su učestvovali, a što se pitanja tiče ona su bila dostupna svima podjednako.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: