Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:01, 27. 2. 2013.

| Istražujemo

Koliko je koštao doček Srpske u Nišu?

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
piloti

Ni mesec i po dana nakon dočeka Pravoslavne nove godine u Nišu i dalje nije poznato koliko je natup Kikija Lesendrića i Pilota koštao poreske obveznike.

Od početnih milion dinara brzo se prešlo na 11.000 evra, a u izveštaju koji je većnicima u Opštini Medijana predstavljen u petak navodi se cifra od 1.35 miliona dinara. doček deo Izveštaja poslatog Opštinskom Veću

Tokom rasprave, koju je inicirao zamenik predsednika Opštine Milan Krstić (SNS), većnica Gordana Livada (URS) pojasnila je da se kod angažovanja bendova ne sprovodi javna nabavka, već se sve radi direktnom pogodbom. Livada je dodala da je cilj Opštine u takvom procesu da se cena što više obori, ali da je na prvobitno dogovorenu cenu trebalo dodati PDV od 20 odsto.

- Sećam se da je došlo do pomeranja od prvobitne cifre koja je bila izneta u evrima, jer tako u pregovaračkom postupku ide. Prvobitna cena koja je bila 10.000, zbog toga što produkcija traži veći deo novca, pomerena je na 11.000, a kasnije za tih..  treba dodati PDV. Ja se toga sećam - rekla je Livada.

Krsitći Nebojša Krstić (levo) i Milan KrstićNa predlog većnika situaciju je pokušala da razjasni rukovodilac odeljenja za finansije Radojka Stevanović, koja je potvrdila informacije u vezi sa postupkom i pregovorima.

Ipak, Stevanović je iznela i podatak da "agencija" koja je zastupala Kikija Lesendrića i Pilote nije u sistemu PDV, pa samim tim nije bilo ni razloga za uvećanje ukupne cifre koja je isplaćena.

Predsednik Opštine Nebojša Krstić (URS), nije želeo da komentariše ove informacije već je, kako kaže, zbog još brojih glasina u vezi sa javnim nabavkama pozvao gradsku Budžetsku inspekciju da sve proveri.


Koncert organizuje firma za uređenje zelenila

Vredi pomenuti i da je ugovor o organizaciji koncerta u Nišu potpisan sa "agencijom" čija pretežna delatnost nema veze sa tim poslovima.

Naime, Opština je organizaciju dočeka poverila "Preduzetničkoj radnji za usluge uređenja i održavanja okoline" iz Kule.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Saša Obradović

    21:47 // 18. 4. 2013.

    Angažovana je Agencija (paušalci i nisu u sistemu PDV-a)iz razloga da bi se manje platilo poreza i doprinosa na izvodjačke honorare. Na čemu je država zakinuta za ogromna sredstva

  • veselo

    00:39 // 8. 3. 2013.

    Za docek Nove god. se bar veselio narod a koliko je placeno Ani Bekuti koju su slusali samo Mrka,Banana i prolaznici.Pa ko je pitao narod da njegovim novcem placa to, a sada nema plate zbog blokade.Ovo je vec ludilou Nisu.Ajde Nislije na ulicu za sebe i svoju decu jer smo prosli put izlazili za lopove koji su jos tu.

  • Surova realnost

    23:10 // 28. 2. 2013.

    Pardon, napravljen je lapsus, u pitanju je Nebojsa Krstic*

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: