Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 5. 2. 2013.

| Istražujemo

LDP: poništiti konkurs zbog blanko ostavki

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
srdjan-pesic.jpg
Srđan Pešić, arhivska fotografija

Dok opozicija oštro osuđuje potpisivanje blanko ostavki za načelnike gradskih uprava, stranke na vlasti i gradonačelnik Niša i dalje ne žele da komentarišu.

Dan nakon saznanja Južnih vesti da su načelnici niških uprava potpisali blanko ostavke, stavovi političkih partija u gradu su različiti.

Gradski odbor LDP-a smatra da je ovakav potez prvog čoveka Niša još jedan dokaz da “živimo u kaubojskoj državi”, gde svako prilagođava zakone svojim interesima.

- Ovo je opasan presedan koji podriva temelje pravne države i na lokalnom nivu. Ovo je udar na demokratska načela po kojima, u ime građana, administrativne poslove treba da obavljaju stručnjaci, a ne političari - stoji u saopštenju.

Zbog toga niški LDP insistira da se ovakva odluka povuče, ali i da se ponovi konkurs za izbor načelnika.

Kako stoji u saopštenju dostavljenom medijima, ova stranka će zahtev za poništenje konkursa uputiti i nadležnom Ministarstvu za lokalnu samoupravu.

Sa druge strane Socijalistička partija Srbije, jedna od stranaka koja čini vlast u gradu i koja ima i svoje načelnike u pojedinim upravama, ne želi da se izjašnjava na ovu temu.

- Čuli smo tu informaciju iz medija i nismo nadležni da komentarišemo - kratko su rekli u niškom SPS-u.

Međutim, i pored oprečnih reakcija javnosti prvi čovek Grada Zoran Perišić i dalje je ostao pri svom stavu da će blanko ostavke komentarisati tek kada ima uvid u taj dokument, iako su informaciju da su potpisali ostavke potvrdili i pojedini načelnici.

- Kada mi pokažete blanko ostavku možete da me pitate šta god hoćete - ponovio je Perišić.

Podsetimo, kako su Južnim vestima potvrdili i neki od niških načelnika oni su pre stupanja na dužnost, u kabinetu gradonačelnika potpisali blanko ostavke, koje su ostale kod prvog čoveka grada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Veseli Zeka

    00:25 // 7. 2. 2013.

    Niko ne veruje više LDP-u ! Mogu da nastave sa halucinacijama, ali mislim da to neće da im se isplati!

  • Perica Mali

    19:23 // 6. 2. 2013.

    Ови бре што се зову опозиција, као овај пропали професор из ЛДП и онај тазе професор из нишке приче, навалили бре као смрт на бабу.Жале се на све могуже формиране комисије. Дај бре да им дамо неку комисију да изгину међусобно па да нам буде мирна глава и политичка сцена.Па кад се и појави нека опозиција да могу људи да раде а да их не ометају ови што немогу да на прсте наброје своје чланове.Кога бре овај Срђан представља, нема их у странку комби да напуне. Педу нећу да помињем,он и Нецер,и још двоје,у један југо мож' да стану. Докле ће бре пропали чедићевци да нам продају маглу,дајте им једну комисију ако бога знате.

  • Todor

    10:08 // 6. 2. 2013.

    Mile Ilic da ide u penziju! Radovanovic ili Novakovic na njegovo mesto da dodju! Oni su kraljevi! Njih dvojica sa Perisicem ucinice da Nis bude metropola!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: