Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:23, 19. 3. 2013.

| Istražujemo

Ponovo blokiran račun niške Direkcije za izgradnju

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
blokada
Račun Direkcije na sajtu Narodne banke Srbije

Od petka je račun Direkcije ponovo u blokadi. Ovog puta zbog duga od 37,6 miliona dinara prema izvođačima radova.

Iako je prethodna blokada, prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, skinuta u petak 8. marta, nova je na puštena već u sredu.

Kako objašnjava portparol Direkcije za izgradnju grada Dragan Videnović, račun je blokiran zbog duga pema izvođačima koji uglavnom rade na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

- CD His, MDS Inžinjering i Hidrokontrol su preduzeća kojima se duguje. To su izvršna sudska rešenja - rekao je Videnović. videnovic Dragan Videnović, arhivska fotografija; foto: flipbooth

On odbacuje tvrdnje da blokada računa Direkcije blokira i Grad, kako je ranije bilo reči. Videnović pojašnjava da Direkcija ima svoj račun, ali da se sve transakcije obavljaju sa gradskom Upravom za finansije. 

- Grad inače ne može da bude blokiran, a posebno ne zbog nas. Grad ako nam prebaci kompletnu sumu mi ćemo da se razblokiramo, ako nam prebaci 3 miliona, to će da ode na prinudnu naplatu, ostalo se čeka, a nešto nam dolazi i od komunalnih taksi i od gradskog građevinskog zemljišta - rekao je Vidanović.

Prema Videnovićevoj evidenciji račun je blokiran u petak za sumu od 34,3 miliona dinara, ali kako kaže, pošto je na sajtu Narodne banke blokada veća za više od 3 miliona, “moguće da je još nešto došlo na naplatu”.


"Blokada računa Direkcije ugrožava Grad"

Zoran Perišić Zoran Perišić, gradonačelnik; arhivska fotografijaZa sada nema reakcija iz kabineta gradonačelnika zbog najnovije blokade računa ovog javnog preduzeća.

Ipak, vredi podsetiti da je pre 2 nedelje, kada je Direkcija bila blokirana zbog duga prema firmi koja radi na fasadi hrama Svetog cara Konstantina, gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je da to ugrožava i funkcionisanje Grada jer su onemogućeni transferi novca ka drugim javnim preduzećima.

- Ugroženo je zato što preko Direkcije mi dajemo plate, recimo Zavodu za urbanizam. Ja ne mogu da platim ništa Nišstanu, ne mogu da platim ništa Medijani i Gorici dok god je račun Direkcije u blokadi - rekao je tada Perišić.

Podsetimo, račun Direkcije je početkom marta bio blokiran za sumu od 16,5 miliona dinara, takođe zbog dugovanja prema izvođačima.

U poslednjih godinu dana računi Direkcije za izgradnju Niša bili su blokirani čak 101 dan, ili u proseku svakog trećeg dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlatko

    15:04 // 24. 3. 2013.

    Ajde sad malo realnosti. Kako to da imamo tako finog gradonačelnika, koji je tako lepo blaziran, uvek na visini zadatka i jadan on stvarno, kad mu je za sve oko njega kriv neko drugi.
    Odgovoran je gradonačelnik Perišić niko drugi.
    Naprednjaci jel tako! ko je gradonačelnik ?
    Nije moja baba!
    Umesto što Perišić smišlja podvale, podmetanja,igra se dobar loš zao,bavi se intrigama, šalje inspekcije, preti, uhodi SS metodi.... A ovamo ja sam jako fin!
    EPA NISI FIN GRADONAČELNIČE, OTVORIO SI KUTIJU PUSTIO SI SVO ZLO DA IZAĐE ......
    Perišiću vi nemate moral, obraz, dostojanstvo
    vi ste TAŠTINA PRAZNINE!

  • LosMi

    19:54 // 19. 3. 2013.

    Zasto jednostavno ne platite izvodjacima radova ono sto im dugujete i mirna backa, ionako ta dugovanja nisu od juce stara su najmanje 6 i vise meseci... Firmi za koju radim duguje sto direkcija sto grad preko 12 miliona dinara i to je sve dugovanje od prosle godine zadnja valuta je istekla 9.10.12012 god... na te fakture je placenPDV i placen materijal i dobar deo radne snage, ne znam sta moj gazda ceka sa blokadom, dok mi grcamo i ni minimalac ne mozemo da primimo jer nam se duguje dotle nam nesposobnjakovici sole pamet iz direkcije i iz grada!!! muka mi je vise od ove lepovske drzave

  • YYYYY

    19:48 // 19. 3. 2013.

    Zahvalite se Banetu Banani za ovo sto se desava u Direkciji, a koliko vidim sve se svali na kraju na gradonacelnika koji tu trenutno nista ne moze da uradi, ima moju podrsku.

    • APA

      22:04 // 19. 3. 2013.

      Ima gradonacelnik tvoju podrsku jer radis u njegovom kabinetu, bas kao i Daska Vetra.

    • Dasak Vetra

      08:13 // 20. 3. 2013.

      Kada sam vec prozvan, moram i da odgovorim. Ovaj komentar je poslat sa privatne ip adrese a ne iz kabineta gradonacelnika,a i da radim u gradskoj kuci ja bih morao da budem na poslu, pogledaj vreme komentara.

    • YYYYY

      02:15 // 22. 3. 2013.

      Da, da radim sigurno u njegovom kabinetu, a verovatno su ga i ti ljudi koji rade kod njega u kabinetu glasali i postavili na mesto koje je danas. Jel tako ti razmisljas, jel se secas mozda da je bilo izbora ili si ovo cisto napisao da bude zanimljivije?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: