Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 15. 4. 2014.

| Istražujemo

Razbacivanje novcem u "Jugoistoku"

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Novi audi ispred Jugoistoka
Nova limuzina u voznom parku "Jugoistoka"

I pored ogromnih gubitaka Elektrodistribucija je uz "obnavljanje voznog parka" i nabavku 50 automobila i kamiona kupila i luksuzni "audi A6" vredan 76.000 evra.

Pored prestižne limuzine kupljena su i 4 "pasata" od po 28.000 evra, a na spisku se nalazi i 6 terenaca "VW Amarok", 25 "VW polo" i 9 teretnih vozila. Ukupna nabavka vredi više od 1,5 miliona evra.

Igor Novaković Jeftinije je kupiti novo, nego održavati staro; Igor NovakovićV.d. direktor "Jugoistoka" Darko Bulatović kaže da je njega novi audi "zatekao", odnosno da je sve bilo poručeno pre nego što je on postao direktor, u vreme Igora Novakovića.

Novaković, koji je bio direktor od novembra 2012. do marta 2014. godine, potvrđuje da je on naručio automobile, ali dodaje da je analiza pokazala da je bolje kupiti nove, nego popravljati stare.

- Mi smo uradili ekonomsku analizu i došli do zaključka da je do 5-6 puta jeftinije da plaćamo ratu za lizing nego da održavamo stari vozni park - kaže Novaković.

Novaković kao primer navodi kvar na automobilu kojim se vozio direktor, kupljenom 2006. godine.

- Naprs'o je blok motora. Ta kola na tržištu vrede 9.000 evra, a blok motora u ovlašćenom servisu košta milion i po dinara, što je oko 13.000 evra - kaže Novaković.

U Analizi opravdanosti, urađenoj avgusta prošle godine, navodi se da je za 2012. godinu bilo planirano 24 miliona dinara za kupovinu novih vozila i čak 110 miliona za popravku starih. Između ostalog je i taj podatak iskorišćen kao opravdanje za korišćenje velike sume novca za kupovinu novih automobila.


Bulatović: pokušavamo da poništimo deo nabavke

Aktuelni v.d. direktor "Jugoistoka" Darko Bulatović je u izjavi za RTS rekao da menadžment tog preduzeća pokušava da poništi deo nabavke.

Jugoistok vidi mogućnost za to u tome da, kako kaže Bulatović, još nije isporučeno 6 džipova i 25 "VW polo".


"Analiza mogla da pokaže i da im treba maserati"

Dragan Dobrašinović Iživljavanja politički postavljenog menadžmenta; Dragan Dobrašinović, foto: mc.rsLider Koalicija za nadzor javnih finansija Dragan Dobrašinović kaže da priča o obnavljanju voznog parka ima smisla, ali samo u delu u kojem se to odnosi na vozila koje su u funkciji održavanja i unapređenja sistema, a ne na "iživljavanja politički postavljenog menadžmenta".

- Neka naprave analizu koja opravdava kupovinu audija od 76.000 evra i 4 pasata od po 27.000 pa ćemo im možda i poverovati - kaže Dobrašinović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan Savic

    12:39 // 11. 6. 2014.

    Lizin kuce se uvek dobro obezbede sklapanjem najpovoljnijeg ugovora po njih, tako da nije jednostavno raskinuti takav ugovor.

  • Zoran Mandic

    23:18 // 28. 4. 2014.

    ZASTO BULATOVIC NIJE RASKINUO UGOVOR SA LIZING KUCOM O NABAVCI AUDIJA I OSTALIH VOZILA? Steta bi bila par hiljada eur najvise

  • Petar Todorovic

    02:52 // 23. 4. 2014.

    Ova vlast ce da se izivi maksimalno jer sledeca vec mora da nas uvede u evropu. A to tad ovi moraju svi da pobegnu.Kao sad Kostunica, Dinkic, jer ako ih evropljani tad nahvataju svi dobise 10, 20 god.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: