Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 25. 10. 2013.

| Istražujemo

Za putovanja niških funkcionera 3,9 miliona dinara

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
autoput E75.jpg
430.000 dinara mesečno odlazi na putovanja, foto: JP Putevi Srbije

U prvih 9 meseci ove godine na nivou Grada, ne računajući Gradske opštine, za službena putovanja je potrošeno oko 35.000 evra budžetskih para, saopštio je gradonačelnik Zoran Perišić.

Najveća suma izdvojena je za putovanja u inostranstvo, čak 2,6 miliona dinara. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da budžetska pozicija nije probijena i da “jednostavno deo socijalnog života grada mora da se poštuje”.

- Mora da se ode u Brisel, mora da se ispoštuju gradovi pobratimi. Bilo je dosta manifestacija na kojima se predstavlja grad, njegovi privredni, društveni i drugi potencijali i mi jednostavno na neke od tih manifestacija nemamo drugi izbor nego da odemo - objašnjava Perišić.

Ako se suma koja je utrošena za putovanja u inostranstvo podeli sa brojem meseci za koji je utrošena, dobiće se cifra od oko 300.000 dinara, što bi bio trošak za inostrana putovanja na mesečnom nivou. 

- Mislim da to zaista nije velika suma, ali da budem iskren potrudiću se da i ona bude smanjena - rekao je Perišić.


Najviše putovao "Energetski sektor"

Iako gradonačelnik Niša nije imao zbirnu listu funkcionera koji su najčešće putovali, rekao je da je dosta putovao energetski sektor.

- Zato što smo članice nekoliko asocijacija kao što su “Energy cities”, nekoliko radnih tela u Briselu, tu su i razna udruženja. Prema brojevima najviše se putovalo iz tog odseka, ali to opet, u odnosu na ukupnu masu troškova, nije iznad 50 odsto u odnosu na druge ljude koji su putovali - rekao je Perišić.

Perišić je naglasio da je lično imao samo jedan put i inostranstvo i to u Moskvu na 3 dana. 

orlando Jedno od službenih vozila je i novi "Ševrolet Orlando", foto: georgiancollege.ca- Najčešće sam putovao na relaciji Niš-Beograd. Često i svojim automobilom, a dešavalo mi se da prespavam u nekom hotelu, a da to ne fakturišem i ne podnesem izveštaj za te troškove - kaže Perišić.

Na putnim troškovima se i dalje štedi. Tako je uvedeno pravilo da službeno vozilo ne može da putuje bez najmanje dva putnika, a tu je i novi “Ševrolet Orlando” koji može da vozi sedmoro ljudi odjednom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nišlika

    19:36 // 14. 11. 2013.

    predlažem da se ukinu sve kulturne manifestacije u gradu a da se te pare prebace za putovanja funkcionera jer je njima sve malo ,a misle da građanima ionako ništa ne treba.

  • zvonko

    19:55 // 30. 10. 2013.

    Predsednik opštine Medijana svake nedelje je po dva-tri dana u inostranstvu.Do kraja mandata ima još tri godine, pa izračunajte koliko će koštati njegovo "samoupravljanje".

  • Milivoj

    19:37 // 27. 10. 2013.

    Pojedinci ovde sluze da ukazu kako je sve ok i sve je mnogo dobro, a ja pitam gde su procesuiranja u Nisu!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: