Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 15. 8. 2012.

| Kultura

6. festival vina u Nišu

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
fest-vin
Sa prošlogodišnjeg festivala; foto: facebook.com

Na Trgu kralja Milana 25. i 26. avgusta biće održan Festival vina, a od ove godine organizatori su za posetioce pripremili i štand na kome će biti pripremana hrana.

Program festivala biće organizovan od 18h i trajaće do ponoći.

Kako su objasnili organizatori, jedna od ideja je da posetioci mogu da dobiju i neke osnovne informacije o tome koje se vino služi uz koju hranu, kao i koja se hrana priprema sa kojim vinom.

- Od ove godine kao novitet uveli smo i gastronomski štand. Želeli smo da na ovaj način pružimo posetiocima kratak vodić kulinarstva - kažu organizatori.

Tokom dva dana gastronomad Lepi Brka i Miki Đuričić, učesnik "Veklikog brata", pripremaće hranu. Jedan dan biće posvećen pripremi hrane sa belim, a drugi pripremi sa crnim vinima.

Brka će biti zadužen za specijalitete iz izraelske i meksičke kuhinje, kao i za indijsku hranu, a Đurđić će pripremati domaću hranu.

Do sada je svoje učešće potvrdilo oko 20 proizvođača vina, a među njima je niško udruženje čija su vina već nagrađivana. Kao i prethodne i ovaj 6. Festival vina podržala je Uprava za poljoprivredu.

- Svoja vina predstaviće i niški vinari iz udruženja "Čegar". Ovo je dobra prilika da posetiocima predstavimo domaće proizvode sa naših podneblja - rekao je Slobodan Dudić iz Uprave za poljoprivredu.

Štandovi vinara već uobičajeno biće postavljeni oko fontane. Kako je ranije najavljeno, u muzičkom delu programa nastupiće Neša Saita, Darko Ignjatović i Đorđe Jović.

beka-mitic Beka Mitić Ristić

S obzirom na to da je manifestacija organizovana u vreme trajanja Filmskih susreta, organizatori kažu da očekuju i posetu velikog broja glumaca.

Na festivalu će biti predstavljen roman "Dodir ljubavi" autorke Beke Mitić Ristić. Ova knjiga govori o životu jedne porodice, o ljubavi, strasti i prokletstvu. Oni koji su je već pročitali kažu da je to roman koji se čita u dahu, a jedna od karakteristika je i ta što je roman pisan na južnjačkom dijalektu.

Trejler za roman "Dodir ljubavi" Beke Mitić Ristić

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: