Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 24. 1. 2017.

| Kultura

Alisino putovanje kroz zemlju čuda i pozorišna bajka u niškom Lutkarskom

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
"Carev zatočenik" i za mališane i za roditelje; foto: Lutkarsko pozorište Niš

Mališani će 26. januara od 18 sati moći da pogledaju priču o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojci Alisi koja putuje kroz zemlju čuda kakva postoji samo u snovima. Niški lutkari će 29. januara od 11:30 izvesti i predstavu rađenu po duhovitom tekstu, praćenu etno-rok muzikom.

U jednoj od najpoznatijih priča ikada napisanih “Alisa u zemlji čuda” pojavljuju se Beli zec, Šeširdžija, Crna kraljica, Mačak koji se smeje, blizanci Diladi i Dilada i druga nesvakidašnja bića sa kojima se Alisa susreće.  Alisinino putovanje kroz zemlju čuda za mališane; foto: Lutkarsko pozorište Niš Alisinino putovanje kroz zemlju čuda za mališane; foto: Lutkarsko pozorište Niš

Sve je maštovito oživljeno kreativnom scenografijom, divnim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. To je priča o odrastanju i sazrevanju, koja podstiče želju za igrom i maštom, ali ujedno podstiče samopouzdanje. Nezaboravan doživljaj koji će svakoga odvesti u svet fantazije i avanture - navodi se u sinopsisu.

“Carev zatočnik” je predstava u kojoj cara izaziva na dvoboj Džin sa cvetom u zubima i preti da će uništiti carevinu. Plašljivi, ali oštroumni car obećava onome ko savlada tu spodobu presto i ženidbu sa njegovom lepom kćerkom.

Ali car ne daruje hrabrog Mitra Pjevača, ratara koji je savladao džina, već ga trpa u tamnicu. Svojoj miljenici ispunjava želju i njenu ruku daje mladom i lepom Jovanu, koji na konju Bjelcu beži sa neravnopravnog megdana - piše u sinopsisu.

Više informacija o predstavama i ulaznicama možete videti na sajtu niškog Lutkarskog pozorišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: