Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 31. 10. 2012.

| Kultura

"Balkan teatar fest" u Dimitrovgradu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
btf.jpg

Osmi pozorišni festival "Balkan teatar fest" biće održan od 1. do 19. novembra u Dimitrovgradu. U okviru festivala biće prikazano 12 predstava iz Srbije, Bugarske i Makedonije.

Festival otvara domaće pozorište „Hristo Botev“ sa predstavom „Tačka oslonca“ u režiji Bojana Vorkopaća, a po tekstu Jovana I. Rajkovića.

Pirotsko Narodno pozorište predstaviće se 2. novembra predstavom „Mali Geza“ Janoša Haja, u režiji Stevana Bodruže.

U okviru pratećeg programa 5. novembra Lutkarsko pozorište iz Niša odigraće predstavu „Srpska bajku“ za koju tekst i režiju potpisuje Iva Hadžijeva.

"Mali gradski teatar" iz Bitolja, u kooprodukciji sa pozorištem iz Vraca pripremilo je predstavu „Stolice“ po tekstu Ežena Joneskua, a u režiji Ljupča Georgijevskog.

8. novembra biće prikazan film „Šmenti kapeli“ Ivana Mitova i Bladi Vargale.

Pozorište "Sfumato" iz Sofije 9. novembra odigraće predstavu „Klanica“ u režiji Nikolaja Lambreva, po tekstu Slavomira Mrožeka.

10. novembra na repertoaru je pozorište "Otec Paisij" iz Velingrada sa predstavom „Samo za muškarce“, po tekstu Daria Foa, a u režiji Mariusa Donkina.

Narodno pozorište iz Lazarevca 12. novembra odigraće predstavu „Hasanaginica“ Ljubomira Simovića, u režiji Miloša Jagodića.

Narednog dana leskovačko Narodno pozorište odigraće predstavu „Ljubavnik velikog stila“ po tekstu Reja Kunija, a u režiji Slavenka Saletovića.

Pozorište "Zoran Radmilović" iz Zaječara 14. novembra odigraće predstavu „Transilvanija“ po tekstu Dragana Nikolića, koji ujedno potpisuje i režiju.

Dramski studio iz Velesa, u okviru pratećeg programa, 15. novembra predstaviće se predstavom „Rokerka“ za koju je režiju i tekst uradio Peter Acev.

Festival  zatvara "Dramski teatar" iz Vraca sa predstavom „Tango“ po tekstu Slavomira Mrožeka, a u režiji Nikolaja Poljakova.

"Balkan teatar fest" organizuje Centar za kulturu iz Dimitrovgrada, uz podršku Ministarstva kulture, opštine Dimitrovgrad i Nacionalnog saveta bugarske manjine u Srbiji.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: