Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 20. 6. 2012.

| Kultura

"Balkan streets" festival u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
balkan streets festival VRANJE

U okviru četvrtog po redu Balkan Streets festivala, koji se održava od 21. do 24. juna u Vranju, pored muzičkog programa koji će okupiti veliki broj muzičara sa celog Balkana, ali i iz ostatka Evrope, biće održan i bogat prateći program.

Tokom samog Festivala, 21. i 24. juna, u klubu „Ladovina“ sa početkom u 20:00h biće prikazivani filmovi sa poznatog Festivala dokumentartnog rok filma – DORF.

U okviru muzičkog programa nastupiće poznati hrvatski sastav Psihomodo pop, kultni beogradski alt-rock bend Jarboli, jedna od najpoznatijih makedonskih grupa PMG Kolektiv, bas-bubanj duo Multetnička atrakcija, banjalučki bend Sopot, nemački rock/dub/punk/drum'n'bass/rap sastav Marracash Orchestra, holandski kantautor Erik Hofland, koji nastupa pod imenom Dyzack i bend Groove embassy, kao i vukovarski trio - Das Rejdž.

Balkan Streets festival će takođe podržati lokalnu scenu i dati prostor neafirmisanim bendovima iz Vranja da se predstave širem audotorijumu.

Biće održano i Sajmovanje ili Art bazar, koji će otvoriti prostor za podsticanje aktivnog, kreativnog učešća mladih u društvenom životu zajednice, kroz samoorganizovanje i promociju vrednosti volonterizma, preduzetništva i recikliranja.

U okviru Sajma omladinskog angažmana mladi će se baviti kreiranjem kreativnih frizura, odeće, grafita, aplikacija, nakita od recikliranih materijala, a demonstriraće i veštine žongliranja i korišćenja poi-a. Takođe, posetioci će imati priliku da vide nastupe uličnih muzičara na štandovima ispred Omladinskog kulturnog centra u Vranju, ali i na mobilnom, Angažovanom stejdžu, koji će u petak, 22. juna i u subotu, 23. juna posle 18h kružiti centralnim gradskim šetalištem. Ovom prilikom biće demonstriran projekat Dance4life koji, kroz muziku i ples povezuje, inspiriše i osnažuje mlade da naprave korak napred u borbi protiv HIV/AIDS-a. Pored plesa, biće prikazane i tehnike angažovanog pozorišta.

Od 22. do 23. juna, od 18h, biće postavljena i izložba rok fotografije mladog  vranjskog umetnika Nemanje Đorđevića, koji živi i radi u Beogradu. Izložba, koja nosi naziv Buka u boji, predstaviće 40-ak rok fotografija koje je Nemanja snimio radeći za web portal Balkanrock.com u proteklih par godina.

Ulaz na sve programe Balkan Streets festivala je besplatan.

Festival u Vranju je podržan od strane Evropske Unije, preko IPA programa (u okviru projekta Muzika bez granica - Music Without Borders), Ministarstva omladine i sporta, Grada Vranja, Grada Drezdena i holandskih kulturnih fondova.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: