Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 26. 6. 2012.

| Kultura

Završen "Balkan streets" festival u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
STREET FESTIVAL VRANJE
PMG Kolektiv

U Vranju je završen četvrti po redu Balkan Streets festival,koji je ove godine obeležilo učešće velikog broja muzičara i umetnika sa celog Balkana, ali i iz ostatka Evrope.

Najpozitivnije utiske na publiku ostavili su muzičari koji su oba dana festivala Vranjancima priredili pravi muzički rok spektakl.

Festival je počeo i završio se prikazivanjem filmova sa festivala DORF u lokalnom baru Ladovina, a prve večeri vranjskoj publici predstavio se Gjorgi Janevski, reditelj filma Ako nikoj ne sviri, koji je otvorio predfestivalsko veče.

Prikazano je pet filmova, a u planu je prikazivanje novih filmova sa DORF-a tokom leta u saradnji sa lokalnim, omladinskim institucijama, partnerima u realizaciji Festivala.

Muzički segment programa obe festivalske večeri otvarali su mladi i neafirmisani bendovi sa vranjske demo scene, u skladu sa ciljem Balkan Streets festivala da ove muzičare različitih stilova predstavi što široj publici.

Drezdenski Marrakesh i haški Groove embassy razigrali su publiku za nastup odlično raspoloženog dvojca Multietnička atrakcija i poznatog beogradskog benda Jarboli.

Prvo veče je zatvorio holandski kantautor Dyzack. Druge večeri se, posle dva domaća demo benda, publici predstavio odlično usviran skopski PMG kolektiv, a posle njih je na scenu izašao čuveni hrvatski bend Psihomodo pop, koji je napunio atrijum Omladinskog kulturnog centra i oduševio sve generacije koje su se našle u publici. Uzbuđenu publiku je za kraj prijatno iznenadio banjalučki sastav Sopot, čija je gotovo svaka numera pozdravljena ovacijama.

Tokom Festivala mladi su imali prilike da pokažu svoje kreativno stvaralaštvo na Sajmovanju i Angažovanom stejdžu, na štandovima na kojima su se našli projekat Dance4life / Igraj za život, promo-materijali partnerskih organizacija i organizacija civilnog sektora, ali i Dom zdravlja i program doniranja organa, mladi koji su radili grafite i crteže, devojke koje su radile frizure i nakit, mladi koji su pokazivali veštine žongliranja, do mobilnog stejdža koji je kružio gradom, promovišući Festival i angažovani street art u prepodnevnim satima.

Po rečima organizatora festival je pratilo oko 2.000 ljudi.


Podeli sa prijateljima
Slični tekstovi
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: