Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 28. 4. 2018.

| Kultura

Čuvene bajke i multimedijalna predstava na repertoaru Lutkarskog

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Zlatokosa
I sledeće nedelje biće izvedene predstave za decu; Foto: Vanja Stojanović

Predstavu urađenu po motivima bajke braće Grim Zlatokosa, deca i odrasli moći će da pogledaju na sceni Pozorišta lutaka u nedelju 29. aprila od 11:30. Sledeće nedelje su na repertoaru Lutkarskog i predstave Ulica tra la la i Crvenkapa na zrnu graška.

Zlatokosa je priča o devojci koja je odmalena zarobljena u visokoj kuli zle čarobnice, u koju se moglo ući samo kroz jedan maleni prozor na samom vrhu. Jednoga dana, dok je princ jahao šumom, začuo je predivan ženski glas. Prateći ga, princ je stigao do kule.

Kada se uz malo lukavstva popeo do prozora, ugledao je prelepu devojku duge, zlatne kose. Nakon niza komičnih i nežnih momenata, među njima se rodila ljubav. Da li će ona pobediti i da li je želja za slobodom toliko jaka da nadvlada i najveće prepreke? - piše u opisu predstave.

Iz Lutkarskog navode da ova divna i dirljiva bajka braće Grim govori o odrastanju, želji za slobodom, upoznavanju sveta i ljubavi.

Slikovita, duhovita, poletna lutkarska igra podseća decu na osnovne ljudske vrednosti i ujedno pruža beskrajnu radost pozorišnog doživljaja – dodaju iz Pozorišta.

U četvrtak 3. maja od 18 sati glumci će igrati multimedijalnu predstavu o ekologiji Ulica tra la la. Iako po svojoj suštini lutkarska, objašnjavaju iz Lutkarskog, ova predstava sadrži i elemente žive igre, plesa, pevanja kao i multimedijalnih video sadržaja. Predstava Ulica tra la la Predstava kombinuje različite tehnike scenskog izraza; Foto: nispuppets.org.rs

Priča nas vodi kroz život jednog sasvim običnog gospodina, kojeg su svi nazivali "gospodin Baksuz". U njegovom kraju se desila prava ekološka katastrofa jer su ljudi posekli drveće i uništili prirodu, kako bi na tom mestu napravili velike, sive i neugledne zgrade. U želji da reši taj problem koji mu je nametnut, gospodin Baksuz kreće da sam očisti okolinu ali ga u tome sprečava jedna jako čudna okolnost, da i njegova kućica ne želi više da živi u tom kraju i zbog toga ga svuda prati i ometa u njegovoj nameri – navodi se u opisu komada.

Crvenkapa na zrnu graška je na repertoaru u nedelju 6. maja, a ova predstava je spoj priča o Crvenkapi i princezi na zrnu graška.

Na izuzetno lutkarski način, sa samo dva glumca, napravljena je predstava koja pleni i odiše punom scenom – navode iz Pozorišta.

Ova predstava počinje u 11:30.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: