Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 17. 10. 2012.

| Kultura

Hor "Čarolija" i u Nišu

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g

U bioskopu "Kupina" će se u sredu 24. oktobra održati audicija za hor "Čarolija", za decu uzrasta od 3 do 14 godina.

Svi zainteresovani mališani moći će da pokažu svoj talenat od 18h i započnu muzičko obrazovanje u društvu pop pevačice Leontine Pat i njena saradnica Gordane Stamenković koja će u Nišu voditi ovaj hor. 

- Na audiciji će deca prvo pevati pesmicu po želji, nakon čega sledi mala provera sluha i ritma. Audicija ne traje dugo, a nakon per dana će u "Kupihi" biti objavljen spisak mališana koji su prošli audiciju, a već za vikend krećemo sa radom - najavila je Leontina.

Hor čarolija je jedan od najvećih i najpoznatijih dečijih horova na Balkanu, a vođa je upravo Leontina Pat. Ona je potpisala ugovor sa bioskopom "Kupina" i time je otpočela saradnja koja prema njenim najavam, mnogo obećava.

- Moja prva ideja kada sam osnivala hor "Čarolija" bila je da omogućim deci iz cele Srbije da imaju jedan moderan dečiji repertoar sa sadržajem prilagođenim uzrastu, a da istovremeno sve to deci bude zabavno - rekla je Leontina.

Ona kaže već postoje odeljenja u Požarevcu i Smederevu, da svi rade po istom programu i repertoaru i da taj model odlčno funkcioniše.

- Sva deca su isto obučena identično i imaju identičan repertoar, a na kraju se oni okupljaju u jedan monumentalan hor od 300 članova u Beogradskoj areni na festivalu "Čarolija" - najavljuje Leontina.

Organizatori tvrde da iako se radi o poznatom dečijem horu za mesečnu članarinu nije potrebno izdvojiti više novca nego za bilo koju drugu deciju aktivnost, kao i to da se ona plaća "po porodici", što znači da roditelji sa više dece plaćaju samo jednu članarinu. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: