Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:34, 12. 9. 2017.

| Kultura

Izložba slika “Videti sebe u delu drugoga” u Paviljonu niške Tvrđave

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
slika
GLSU izložba u Paviljonu; foto: Aleksandar Leka Mladenović

Ljubitelji savremene likovne umetnosti, moći će da uživaju u delima profesora i saradnika Fakulteta umetnosti u Beogradu, koji su nastali u okviru projekta “Stvarati zajedno - videti sebe u delu drugoga”. Projekat je nastao u saradnji sa predavačima Univerziteta Troa Rivjer u Kvebeku, a izložba će biti otvorena 12. septembra u 18 sati u Paviljonu u Tvrđavi.

Ovo je, prema rečima organizatora, prva izložba u nizu koje će se održati širom Srbije. Po dvanaestoro učesnika, doktoranata, predavača i umetnika okupljenih oko obe institucije rade na međusobnom zadavanju koncepata. Inicijalna umetnička zamisao, prema rečima organizatora, potiče od autora iz jednog, a izvedeno delo od umetnika iz drugog tima.

Koncepti su bili razni - slale su se tehnike kojim bi trebalo da se radi, stihovi ili naznake na osnovu kojih su nastajala umetnička dela. Koncept celog projekta je da ne putuju dela, već da putuju ideje - kažu organizatori.

Slična manifestacija, kako javlju organizatori, održaće se i u Kanadi, u više gradova, kao i kod nas, s tim što će se izlagati dela kanadskih umetnika nastalih na teme i ideje srpskih slikara.

Izložba u Paviljonu niške tvrđave otvorena je do 1. oktobra.

Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i kroz program se obeležava sto pedeset godina državnosti Kanade.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: