Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 31. 10. 2017.

| Kultura

Mladom Vlasotinčaninu nagrada Oktobarskog likovnog salona

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Umetnik Jovan Spasić
Nagrada je za mladog umetnika potvrda da je na dobrom putu; Foto: B. A.

Prvu nagradu koja se dodeljuje u okviru Oktobarskog likovnog salona, koji organizuje Leskovački kulturni centar, dobio je Vlasotinčanin Jovan Spasić, za triptih “Razočarenje”.

Žiri u sastavu istoričari umetnosti Srđan Marković i Milica Todorović i umetnik Perica Donkov, pregladali su pristigle radove i jednoglasno odlučili da nagradu od 30.000 dinara dodele Spasiću za triptih, kojim, kako kažu, na originalan način vizuelno definiše ličan stav o odnosu pojedinca i društva u aktuelnom trenutku. Kvartet Foto: B. A.

Leskovčanima je ovaj mladi umetnik svoj talenat predstavio još kao student na samostalnoj izložbi slika 2012. godine, a ove godine učestvovao je i radio u okviru likovne kolonije “Vlasina”.

Sama nagrada kao mladom stvaraocu mi izuzetno znači. To je jedna vrsta potvrde da sam na dobrom putu i da bi tako trebalo da nastavim - rekao je Spasić.

Na ovogodišnji salon prijavilo se 33 umetnika sa 65 autorskih dela, što je, prema procenama žirija manje nego prethodnih godina i zbog čega su odlučili da dodele samo jednu nagradu. Rukovodeći se, kako kažu, likovnom vrednošću dela, žiri je za postavku izabrao 43 dela 26 autora.

Izložbu slika 55. Oktobarskog likovnog salona otvorila je akademska slikarka iz Leskovca Jelena Mihajlović, a Leskovačni će dela umetnika moći da pogledaju u Galeriji Leskovačkog kulturnog centru do 13. novembra.

Oktobarski likovni salon je, prema rečima organizatora, najveća likovna manifestacija selektivnog karaktera u gradu koja okuplja likovne i primenjene umetnike iz regiona.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: