Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 9. 2. 2018.

| Kultura

Niška Rotari zajednica organizuje izložbu o “idealu pomaganja”

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Dom Vojske
Izložbu će zainteresovani moći da posete tokom vikenda; foto: Vanja Keser

Autetičnu arhivsku građu, fotografije, novinske isečke i drugi materijal o Rotariju u Srbiji, posetioci će moći da pogledaju ovog vikenda u Domu Vojske u Nišu, na izložbi „Ideal pomaganja – Rotari u Srbiji od 1929. do 2017.“. Otvaranje je u petak 9. februara od 17:30.

Na otvaranju izložbe će, kako najavljuju, na temu „Rotarijanci – Zatočenici logora na Crvenom krstu“ govoriti istoričar Nebojša Ozimić.

Postavka koju će posetioci moći da obiđu do 11. februara sadrži autentične arhivske materijale o Rotariju, ali i druge zanimljivosti.

Izložba takođe pruža mogućnost publici da upozna i značajne istorijske ličnosti koje su učestvovale u radu ove organizacije kao što su nobelovac Ivo Andrić, dugogodišnji ministar i predsednik vlade Milan Stojadinović, matematičar Mihajlo Petrović – Alas, čuveni vlasnik pivare Franjo Bajloni, industrijalac Vlada Teokarević i mnogi drugi - dodaju organizatori.

Inače, Rotari je organizacija poslovnih i profesionalnih ljudi, kako kažu, koji su udruženi širom sveta da bi pružili humanitarnu pomoć i podstakli visoke etničke standarde u svim profesijama i unapredili dobru volju i mir u svetu.

Osnovana je 1905. godine i do danas ima preko 1,2 miliona članova, u preko 34.000 klubova i više od 200 zemalja sveta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: