Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:01, 11. 5. 2017.

| Kultura

Niške galerije učestvuju u manifestaciji “Muzej u gostima”, ali ne i Muzej

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Stara postavka i gostujuća izložba u niškim galerijama; foto: GSLU
Stara postavka i gostujuća izložba u niškim galerijama; foto: GSLU

U okviru manifestacije “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10” čija je tema ove godine “Muzej u gostima”, u niškoj Galeriji “Srbija” i Paviljonu u Tvrđavi biće organizovane izložbe od 11. do 20. maja, a u tom periodu galerije će raditi od 10 do 22 sata. Niški Muzej ove godine neće učestvovati “zbog propusta”.

Cilj ove manifestacije je da narednih 10 dana muzeji i galerije otvore svoja vrata za posetioce od 10 do 22 sata.

Međutim, niški Muzej ove godine neće biti deo ovog programa zbog, kako kaže novi direktor Nenad Spasić, “propusta i nasleđenog stanja” koje se odrazilo i na njihove aktivnosti, pa nisu imali adekvatnu postavku.

Stvar je u tome što je u nekoj amneziji bilo rukovodstvo i to se odrazilo i na naše aktivnosti. Narodni muzej će napraviti adekvatno rešenje za to i mi ćemo od 18. do 20. maja obeležiti Međunarodni dan muzeja i besplatan ulaz će biti u našim objektima. U Sinagogi će biti izložba sa reprezentativnim delima likovne zaostavštine i etnologije sa kojom građanstvo može da se upozna - pojašnjava Spasić.


A u galerijama...

Građani će narednih dana moći da posete niške galerije, a do 16. maja su aktuelne izložbe kolaža Daniele Fulgosi u Galeriji “Srbija”, kao i radovi sa Grafičke radionice u Sićevu u Paviljonu u Tvrđavi.

S obzirom na to da je tema ovogodišnje manifestacije “Muzej u gostima”, organizatori najavljuju da će u Nišu gostovati “Prolećna izložba” Udruženja likovnih umetnika.

Izložbu čine dela stotinu umetnika, a postavka će biti priređena u galeriji „Srbija“, gde će biti izložene slike i skulpture, kao i u Paviljonu u Tvrđavi, a tu će se naći crteži, grafike i fotografije - navode organizatori.

Ona će biti otvorena 18. maja kada se obeležava Internacionalni dan muzeja.

Inače, manifestacija “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10” ustanovljena je 2015, a ove godine će učestvovati dvadesetak ustanova kulture iz cele Srbije. U okviru nje održaće se i evropska manifestacija “Noć muzeja”, na kojoj će učestvovati i Narodni muzej, a u niškoj Galeriji kažu da pripremaju dodatni program koji bi uskoro trebalo da bude objavljen. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Диплома

    21:43 // 12. 5. 2017.

    Поштено, овај машинац не зна шта прича

    • Sekretarica D.V.

      09:44 // 13. 5. 2017.

      On samo konstatuje činjenice o kojima Grad priča mesecima. Ovakvi komentari samo potvrđuju dosadašnje stanje u Muzeju.

  • Škola stranih jezika

    19:13 // 11. 5. 2017.

    Ovo su divne vesti, koliko sam upoznata desavanje se odvija u vise gradova u Srbiji. Jako je lepo da se ovako nesto desava i da narod ima mogucnost da bude deo toga.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: