Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 5. 12. 2012.

| Kultura

Niški kreativci otvaraju galeriju

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
niski kreativci

Posle dve godine postojanja grupa kreatora unikatnih rukotvorina konačno će za predstavljanje svojih radova otvoriti galeriju u centru Niša.

Svi zainteresovani Kreativce će već od nedelje 9. decembra moći da posete u Ulici Vojvode Mišića broj 99, kod Crvenog Pevca, a pored razgledanja moći će da kupe i njihove proizvode.

kreativci3 Radovi Niških kreativaca

Do sada svoje kreacije ova grupa kreativnih ljudi je predstavljala na bazarima umetnosti, uličnim štandovima kod Kalče, ali i kroz pomoć u mnogim humanitarnim akcijama.

- U stalnom prostoru moći će da se pronađu sve one preslatke sitnice po kojima smo prepoznatljivi, a najavljujemo i puno novih kolekcija. U okviru galerije biće otvorena i antikvarnica, jedina u Nišu. A, pobrinuli smo se da i knjige dobiju svoja odelca, bukmarkere, kartice i još mnogo toga - kažu kreativci.

kreativci4 Radovi Niških kreativaca

Tokom ovih hladnih meseci za sve sugrađane pripremaju i zimske rukotvorine kao što su kape, šalovi, grejači i rukavice. 

Proizvodi Niških kreativaca su izrađeni kombinovanjem recikliranih, novih i prirodnih materijala, stakla, drveta, poludragog kamenjae, srebra, kože, tekstila, keramike i gline.

kreativci1 Radovi Niških kreativaca

Ovo udruženje građana ima više od 150 članova sa prostora nišavskog regiona, okupljenih oko cilja da kroz niz bazara i izložbi pokažu da sa malo mašte može da se stvori perspektiva za budućnost.

Radno vreme galerije biće od ponedeljka do petka od 9 do 20h, a subotom i nedeljom od 10 do 16h. Takođe, kreativce možete kontaktirati preko Fejsbuk strane.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: