Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 15. 9. 2017.

| Kultura

Objavljen novi roman niškog pisca Dejana Stojiljkovića

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Dugoisčekivani nastavak romana "Duge noći i crne zastave"
Dugoisčekivani nastavak romana "Duge noći i crne zastave"; foto: FB/Dejan Stojiljković

Nakon 5 godina od izlaska romana “Duge noći i crne zastave”, oni koji su se uželeli istorije i fantastike iz pera niškog pisca Dejana Stojiljkovića, moći će da čitaju nastavak priče, u romanu “Olujni bedem”, koji je u prodaji. Osim toga, uskoro bi trebalo da počne i snimanje serije po njegovoj prvoj knjizi “Leva strana druma”, koju će raditi niška ekipa.

“Olujni bedem” je nastavak priče iz jedinstvenog istorijskog romana “Duge noći i crne zastave”, koji je objavljen 2012. godine i tada je izazvao veliko interesovanje.

Novi roman Stojiljković je pisao poslednjih par godina sa prekidima, kaže, jer je usput radio neke druge stvari, poput scenarija za seriju “Senke nad Balkanom”.

Prva knjiga je izašla 2012, ali sam ja i unapred neke stvari konstruisao i pripremao za nastavak. Međutim, od svih romana koje sam radio, ovaj sam najduže pisao - navodi Stojiljković.

Srednjevekovnu Srbiju i događaje koji su se zbili neposredno pred Kosovski boj 1389. niški pisac je ponovo oživeo u dugoisčekivanom nastavku romana, koji je za kratko vreme postao jedan od najprodavanijih. U njemu će se naći priča o Vitezovima Reda Zmaja, usponu i padu srpske srednjovekovne države, opsadi Niša i bici na Pločniku.

Da su se čitaoci uželeli nastavka priče, pokazuje činjenica da je Stojiljković za samo nekoliko dana potpisao na stotine knjiga, koje su unapred naručene.

To potpisivanje je normalna stvar na zapadu i mi smo probali da uradimo jedan eksperiment. Moja ideja je bila da “Laguna” napravi pretprodaju, iako to nije običaj kod naših izdavačkih kuća. Zato smo stvarno iznenađeni, jer evo na primer bila je pretplata na Paola Koelja svojevremeno i nije prošla dobro, a sad je ovo moje prošlo 10 puta bolje - priča Stojiljković.

Što se promocije u rodnom gradu tiče, Nišlija obećava da će je biti, ali nije precizirao kada publika to može da očekuje.

Inače, po romanu "Duge noći i crne zastave" je napravljena i predstava, koja je pre 2 godine premijerno izvedena u Nišu.


Uskoro snimanje serije u Nišu po njegovoj prvoj knjizi

Stojiljković najavljuje da bi već narednog meseca moglo da počne snimanje serije po njegovoj prvoj knjizi “Leva strana druma”, a osim što će biti snimana u Nišu, radiće je gotovo kompletno niška ekipa.

Režiraće Stefan Krasić naš mladi reditelj, Milivoje Miša Stanimirović će da igra glavnu ulogu. Biće i gostujućih glumaca iz Beograda, ali je niška ekipa, niška priča, to je ono što je najbitniji projekat, u smislu da je to nešto meni lično mnogo bitno da se uradi - pojašnjava Stojiljković.

Podsetimo, glavni scenarista serije “Senke nad Balkanom” je bio upravo Dejan Stojiljković, a pilot epizodu serije je publika premijerno mogla da pogleda na nedavno završenim Filmskim susretima. Niški pisac kaže da je vrlo izvesno da će sa Draganom Bjelogrlićem raditi i drugu sezonu serije, čija je televizijska premijera najavljena za oktobar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Неко из масе

    20:03 // 15. 9. 2017.

    Да ли је могуће да је неко толико сујетан да иде на вести о себи, и расправља се са неистомишљеницима.Чемер...

    • Dexa Pantelejski

      00:31 // 16. 9. 2017.

      Pa kad je već moguće da je neko toliko dokon da ide na vest o drugima i komentariše pod lažnim imenom. Što da ne?

    • Неко из масе

      10:28 // 16. 9. 2017.

      И опет...јадно.

  • Imperium Opus

    10:40 // 15. 9. 2017.

    Ima tu jos zanimljivih detalja iz profesionalne biografije ovog vrlog spisatelja. Evo, na primer, rezija cuvene predstave "Konstantin" za Narodno pozoriste sa puno zanimljivih pratecih detalja... Sigurno se secamo, i JV su pisale o svemu.

    • Dexa Pantelejski

      11:32 // 15. 9. 2017.

      Nije režija, majstore, nego sam pisao predložak, dramski tekst. Obavesti se malo pre nego što kreneš sa prozivkama.

    • fidelio

      19:14 // 15. 9. 2017.

      Ako nešto komentarišeš prvo se informiši....prvo nije vrli spisatelj nego najuspešniji niški književnik, a drugo nije režirao Konstantina nego pisao tekst a režirao je Jug Radivojević..a onda uzmi pa pronađi šta znači Imperium opus pošto čisto sumnjam da ti je i to poznato..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: