Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 12. 10. 2017.

| Kultura

Počinje ciklus francuskog filma Nišu

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
filmska klapa
Karavan francuskog filma traje do 15. oktobra; foto: Flickr Tanjila Ahmed (ilustracija)

Ljubitelji francuske kulture i kinematografije, od večeras će u Pozorištu lutaka moći da gledaju filmove koji su producirani u ovoj evropskoj zemlji, a na repertoaru je od 21 sat “Polina živi za ples”.

Radnja prvog filma koji će se emitovati na Karavanu “Udahni život” odvija se devedesetih godina u Rusiji, navode organizatori, a govori o životu plesačice klasičnog baleta. Plakat film Foto: Plakat

Strogi i zahtevni treninzi profesora Bojinskog učiniće Polinu plesačicom klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom Boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koja će je duboko dodirnuti i promeniti joj život – navodi se u opisu filma.

U petak 13. oktobra, kako najavljuju, prikazivaće se film “Tamara”, koji prati priču tinejdžerke koja ima komplekse zbog svoje kilaže.

Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Diego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će uspeti u svojoj nameri – piše u opisu filma.

Film plakat Foto: PlakatFilm “Videti svet” daje se 14. oktobra od 21 sat, a govori o 2 mlade devojke koje rade u vojnoj službi i vraćaju se iz Avganistana.

Sa svojim vojnim sektorom provešće tri dana na Kipru medju turistima, u hotelu sa pet zvezdica, u onome što vojska naziva hiperbarična komora, kako bi "zaboravile rat", međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja - piše o ovom filmu.

Poslednjeg dana Karavana, u subotu 15. oktobra, takođe od 21 sat, ljubitelji filma moći će da pogledaju projekciju ostvarenja “Položi maturu pevajući” koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonja na moru, gradu koji je teško pogođen krizom.

Ulaz za svaku projekciju košta 100 dinara, a karte se mogu rezervisati na sajtu www.kupinafilm.rs i kupiti pola sata pre projekcije.

Uz "Kupinu", ciklus francuskih filmova organizuje i Francuski institut u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: