Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 18. 11. 2013.

| Kultura

Predstava o pravima žena u Nišu

Autor:A. M.Izvor:Južne vesti
ene.jpg
Predstavu "Sedam" do sada je videlo 20.000 ljudi

U ponedeljak, 2. decembra u 19 sati na sceni niškog Narodnog pozorišta biće izvedena dokumentarna drama “Sedam”, zasnovana na pričama boraca za prava žena iz različitih delova sveta.

f Vesna Bujošević, Olivera Kovačević, Gordana Čomić, Gordana MitrovićPredstava je bazirana na životnim pričama 7 aktivistkinja za ženska prava iz različitih delova sveta, a čitaće ih, kako se navodi, 7 istaknutih žena iz javnog života Srbije.

Ansambl koji priprema predstavu čini neoubičajen sastav: Gordana Čomić, potpredsednica Narodne skupštine, glumica Ana Sofrenović, novinarka Ivon Jafali, Aida Ćorović aktivistkinja za ljudska prava iz Novog Pazara, Vesna Bujošević, glumica i aktivistkinja za prava žena, novinarka Olivera KovačevićGordana Mitrović, aktivistkinja za prava transrodnih osoba i Ana Saćipović, aktivistkinja za prava Romkinja iz Niša, a za režiju je zadužena Anja Suša.

One će, kako se navodi, na ovaj način pokušati da prenesu poruku da je nasilje nad ženama neprihvatljivo i da se ono mora smatrati prioritetnim političkim pitanjem.

f Anja Suša, Ana Saćipović, Aida Ćorović, Ivon Jafali Predstava je, prema rečima organizatora, zasnovana na pričama koje koje govore o teškoćama sa kojima su se nosile Farida Azizi (Avganistan), Inez Mekormak (Severna Irska), Marina Pisklakova-Parker (Rusija), Anabela de Leon (Gvatemala), Mukhtar Mai (Pakistan), Mu Sokua (Kambodža) i Hafsat Abiola (Nigerija) zbog odluke da se suprotstave društvenim normama i menjaju pozicije žene u svojim sredinama.

“Sedam” je do sada, kako se navodi, izvedena u 19 zemalja, videlo ju je preko 20.000 ljudi, a na scenu je izašlo 500 javnih ličnosti, među kojima i američka glumica i višestruka oskarovka Meril Strip i bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton.

Ulaz je slobodan, a mesta se mogu rezervisati na sajtu sedam.rs

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: