Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 6. 9. 2016.

| Kultura

Ruski balet i drama iz Banjaluke otvaraju sezonu u Narodnom pozorištu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Balet
Ruski Nacionalni teatar; Foto: Promo

Narodno pozorište u Nišu novu sezonu počinje 15. septembra predstavom “Sinovi umiru prvi” banjalučkog teatra, a nedelju dana posle gostiju iz Republike Srpske na sceni niškog pozorišta biće ruski balet “Labudovo jezero”. Domaća predstava krajem oktobra.

Niška publika će moći da pogleda predstavu pozorišta iz Banjaluke koju čini ansambl od 13 glumaca. Komad govori o ljudima koji preživljavaju ratne traume, a prožet je crnim humorom. predstava Režija Marko Misirača; "Sinovi umiru prvi"; Foto: Promo

Banjalučko pozorište ima istu zgradu kao niško, pa smo vrlo bliski sa njima. Dugo nisu gostovali u Nišu, pa ih željno očekujemo – kazao je direktor pozorišta Ivan Vuković.

Karte za ovu predstavu koštaju 200 dinara, dok je parter 300.

Balet “Labudovo jezero” ruskog Nacionalnog teatra iz Jekatarinburga gostuje u Nišu 27. septembra, a karte koštaju 1.200 i 1.000 za parter, dok je balkon 800 dinara.

Gledaoce očekuje impozantna koreografija kakva se retko viđa – dodao je Vuković.

balet Balet na sceni Narodnog pozorišta 27. septembra; Foto: PromoDrama “Brod ljubavi” koju režira mladi makedonski reditelj Angelčo Ilievski po tekstu Nebojše Romčevića, koju će igrati 18 glumaca niškog pozorišta, premijeru će dočekati, najavljuju, krajem oktobra ili početkom novembra.

Ilievski je već režirao predstavu “Gde je nestao Harms”, a kako su kazali u Narodnom pozorištu, ovaj reditelj je uneo poseban senzibilitet u niški teatar.

“Brod ljubavi” je aktuelan tekst o raspadu sistema, sveta, pa i samog čoveka. Mislim da je ovo pravo vreme za tu predstavu, a ekipa koja radi je vrlo dobra, pa delo ima predispozicije da bude odlično – kaže reditelj Ilievski.

Scenario za ovaj komad radi Valentin Svetozarev, kostimograf je Marija Pokučevska, dok je za muziku zadužen Borivoje Mladenović.


Proslava jubileja zavisi od para

Sledeće godine Narodno pozorište obeležava 130 godina postojanja, a u ovoj ustanovi očekuju da će čitava sezona biti u znaku proslave ovog jubileja. Ipak, kako je kazao direktor Vuković, sve će zavisiti od novca koji dobiju iz budžeta.

Videćemo koliko će biti para, toliko će biti i muzike. Verujem da ćemo imati finansijsku podršku da dostojno proslavimo jubilej – rekao je Vuković.

On je dodao da će pozorište sigurno imati jednu opersku i nekoliko dramskih premijera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    20:10 // 6. 9. 2016.

    Ma niste trebali toliko da se opteretite,mogli ste domacu predstavu za Novu godinu da premijerno izvedete!

    • ahahaha

      09:08 // 7. 9. 2016.

      al me nasmeja

  • Zasto Ivane?

    19:16 // 6. 9. 2016.

    Pa da... zasto bi inace sezonu NISKOG pozorista otvorilo nesto ili neko drugi sem gostiju... logicno...

  • Срба

    17:02 // 6. 9. 2016.

    Тужан је било који театар чију сезону почињу и отварају туђи ансамбли. Претпостављам да су нишки глумци и стално запошљени у тој кући на "летњем распусту" (као нека посебна деца)- до октобра.....? Или врли "управник" врло стручно сматра да је све то прихватљиво...?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: