Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 23. 1. 2017.

| Kultura

Satirični tekstovi Disa i Domanovića u monodrami u "Kupini"

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Radoslav Rale Milenković
Milanković tumači više od 30 likova; Foto: Art&Tour

Posle više od 30 godina od premijere na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu, kao i izvođenja po čitavoj bivšoj Jugoslaviji i zemljama Evrope, monodrama “Naši dani”, autora Radoslava Raleta Milenkovića, biće odigrana u “Kupini” 1. februara od 20 sati.

Tekst predstave nastao je dramatizacijom satiričnih pesama Vladislava Petkovića Disa i najznačajnijih pripovedaka jednog od najvećih srpskih satiričara Radoja Domanovića, koji je, navode, oštro, kritički bespoštedno i duhovito slikao vlast svog vremena ogrezlu u korupciji i nasilju. Režiser i glumac Radoslav Milenković Radoslav Milenković adaptirao tekstove Disa i Domanovića; Foto: Art&Tour

Kroz imaginarno putovanje koje glavni lik preduzima u naporu da se, nakon dugogodišnjeg izgnanstva, vrati u svoju otadžbinu, on se susreće sa predstavnicima vlasti i postaje učesnik i svedok rasula i propasti svih segmenata društva. A najdramatičniju promenu doživljava kada se u preispitivanju nacionalnih mitova suočava sa razarajućom istinom koja poništava idealizovanu (i mitomansku) sliku zemlje njegovih predaka - saopštili su organizatori.

Glumac i reditelj Radoslav Milenković u ovoj predstavi igra više od 30 likova.

Kombinacijom bravuroznog verbalnog plana i snažne fizičke ekspresije, potpomognute pantomimom, žanrovski oslonjene na raznovrsna sredstva pučkog pozorišta, farse, groteske, komedije dell'arte i kabarea, ostvarena je predstava koja je ovenčana brojnim nagradama u prethodnih trideset godina - dodaju.

Karte se mogu rezervisati putem Fejsbuk strane Art&Tour ili na sajtu bioskopa “Kupina”, a informacije su na telefon 065/404-21-17. Ulaznica za parter košta 600, a 550 dinara je balkon.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: