Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 31. 8. 2012.

| Kultura

Zatvoreni 47. Filmski susreti

Autor:Nikola MarkovićIzvor:Južne vesti
Filmski6-(25-of-34).JPG
Aleksandar Berček, dobitnik Gran prija; foto: Marko Pekić

Pred oko 6.000 Nišlija sinoć je na Letnjoj pozornici zatvoren festival Filmski susreti, koji se po 47. put održava u Nišu. Uručivanjem nagrada Grand pri Naissa, Car Konstatnin i Carica Teodora, kao i prikazivanjem filmova Dr Rej i Đavoli i Orkestar uz male smetnje u organizaciji festival je priveden kraju.

Prigodnim programom, koji su Nišlijama upriličile "The Frajle", ženski orkestar koji je izveo nekolicinu hitova iz popularnih srpskih filmova, zatvoren je još jedan filmski festival u Nišu.

Glavnu nagradu festivala Grand pri Naissa odneo je popularni glumac Aleksandar Berček koji se na ovom festivalu pokazao u ulozi profesora Koste Vujića u filmu Zdravka Šotre.

- Želim da se zahvalim piscu Milovanu Vitezoviću, reditelju Zdravku Šotri, kolegama koji su mi pomogli da budem dobar,žiriju koji je doneo jednu razumnu odluku, vama koji ste me tako lepo podržali i pozdravili. Na kraju želim da se zahvalim i sebi jer sam i ja doprineo svojoj nagradi - izjavio je Berček na dodeli nagrade.

Glavne nagrade festivala, koje je dobitnicima uručila presednica žirija Zlata Numanagić pripale su već nadaleko proslavljenim glumcima. Car Konstatnin pripao je Uliksu Fehmiuu za ulogu Sredoja Govoruše u filmu "Ustanička ulica", dok se Carica Teodora našla u rukama Hristine Popović, koja je tumačila ulogu Biserke u "Paradi".

Posebno priznanje za ulogu Ace u filmu "Smrt čoveka na Balkanu" uručeno je Emiru Hadžihafizbegoviću, koji se Nišlijama obratio pismom uz nostalgične reči i hvali Nišu  u kojem Emir nije bio više od dvadeset pet godina.

Nagradu za epizodne uloge dobili su Branimir Brstina i Nataša Ninković, za uloge u filmovima "Šešir profesora Koste Vujića" i "Smrt čoveka na Balkanu".

Nagrade za izuzetnu ulogu poneli su Dragan Bjelogrlić i Anita Mančić. Nakon uručenja nagrada, emitovan je film "Dr Rej i đavoli" koji zbog tehničkih problema prethodnih dana nije bio projektovan, kao i film "Orkestar", dokumentarac o Plavom Orkestru.

Podeljeno je nekoliko nezvaničnih nagrada od kojih su neke pripale Nikoli Koju, Nikoli Ristanovskom i Goranu Navojcu.

Rečima Dragana Bjelogrlića da je niški festival za publiku uvek otvoren, formalno su susreti privedeni kraju.

Za glumca prethodne večeri proglašen je Branimir Popović koji je zbog obaveza bio sprečen da se pojavi na zatvaranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: