Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:22, 20. 2. 2011.

| Kultura

Završen Salon knjiga u Pirotu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti

PIROT - Prema proceni organizatora upravo završeni 12. Salon knjige i grafike u Pirotu posetilo je preko 10.000 posetilaca.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić kaže da je poseta na nivou prošlogodišnje. On dodaje da su sredstvima koje je obezbedila lokalna samouprava kupljene knjige koje će dobiti pirotska Narodna biblioteka, ali i škole koje će ih podeliti najboljim đacima na kraju školske godine.

- Važan deo Salona su i književne promocije. Ove godine posebnu pažnju posvetili smo dečijim piscima i raduje cinjenica da su naši najmlađi sugrađani imali priliku da druže sa Ljubivojem Ršumovićem, Dobricom Erićem, Nedeljkom Popadićem i drugim autorima. Preko 700 dece je posetilo ove promocije – rekao je Ćirić.

Tradicionalno, na kraju Salona dodeljene sui nagrade. Prvu nagradu na konkursu za kratku priču osvojio je Boris Starešina sa naslovom “Majka i otac već su bili u balonu kada su počela da se desavaju čuda”.

Drugu nagradu osvojila je priča “Magične pečurke” Miše Andonovića, dok je treća Elizabeta Georgijev sa pričom “Minsko polje u šest priča”. Pored ovih naslova još 14 priča je ušlo u zbirku koju je objavio Dom kulture.

Kod izdavača, nagradu Sveti Trifun, koja se dodeljuje za kompletnu produkciju kao doprinos književnosti, umetnosti ili nauci dobilo je JP Službeni glasnik.

Nagradu Loza za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu, dobila je ”Edicija DOO” iz Beograda za izabrana dela Meše Selimovića. Nagrada Sara za estetsko tehnološki tretman knjige pripala je preduzecu “Mladinska knjiga”.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: