Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:33, 10. 9. 2011.

| Politika

Bane Jovanović kandidat za gradonačelnika

Autor:P.B.Izvor:Danas, Južne vesti
Branislav-Jovanovic
Branislav Jovanović, arhivska fotografija

Iz nevladine ogranizacije Ujedinjeni regioni Srbije najavljeno je da će za gradonačelnika Niša na predstojećim lokalnim izborima predložiti prvog čoveka G17 u tom gradu, Branislava Jovanovića, saznaje Danas.

Jovanović u izjavi za Danas ocenjuje da će cilj da ta politička opcija postane "treća politička snaga u Nišu".

- Iza mene i G17 plus stoje konkretni rezultati, a pre svega to što smo probudili nadu građanima Niša, u kojem 20 godina nije bilo investicija. Značajno smo doprineli dolasku velikih investitora, kroz izgradnju industrijskih zona i subvencije Ministarstva ekonomije, kao i izgradnji velikih infrastrukturnih projekata - rekao je Jovanović.

Jovanović dodaje da su on lično i URS želeli da kandidat za gradonačelnika bude neko od priznatih privrednika, „pošto bi akcenat trebalo da bude na privredi, a ne na politici“, ali da su potencijalni kandidati „zaokupljeni poslom koji komplikuje ekonomska kriza“, a pri tom se „pribojavaju da bi im bilo kakva ‘politička obojenost’ dodatno otežala poslovanje“, kaže Branislav Jovanović.

Inače, prema aktuelnim zakonima u Srbiji, na lokalnim izborima se glasa za izborne liste a ne pojedince, ali u URS kažu da oni predlažu gradonačelnike simbolično, kako bi građani "znali za koga glasaju".

Branislav Jovanović o svojoj viziji grada Niša

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir

    21:42 // 25. 9. 2011.

    Bogami crno mu se pise na izborima slusajuci glas naroda. Bravo za komentare.

  • Nadica Izigranić

    20:13 // 16. 9. 2011.

    Niš je, dosadašnjim kadrovskim rešenjima, devalvirao sve funkcije u gradu. Svakog respektabilnog čoveka je sramota, da meri vrednosti sa rukovodiocima, kakve sada gledamo.

  • XS

    08:43 // 14. 9. 2011.

    ali najbolje je ovo kad kazu "asfaltirao je moju ulicu" LOL

    Izgleda su ubedjeni da je Bane iz svog dzepa platio asfaltiranje njihovih ulica.

    neverovatno

    • Nemanja

      16:05 // 18. 9. 2011.

      Pa ni jedan funkcioner nista ne radi iz svog dzepa! Od njega se ocekuje da to organizuje, a ovaj, ruku na srce, jeste.. u Nisu se vise toga asfaltiralo nego u ne znam koliko zadnjih decenija...otvorilo se par fabrika, dosta projekata, a mnogi koji su bili mrtvi su konacno zavrseni. Ne znam sta vise od gradske vlasti moze da se ocekuje..ili vam je mozda vise odgovaralo kad budzet koji je nama bio namenjen ostane nepotrosen (zbog nezainteresovanosti ili retardiranosti njegovih prethodnika) i vrati se Beogradu?! Stvarno nam se ne moze ugoditi:)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: