Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 4. 3. 2012.

| Politika

LDP: traži se niški šerif

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
trazimo-serifa
foto: S. Đorđević

Neobičnom uličnom akcijom u centru Niša, u kojoj je građanima ponuđeno da se slikaju kao šerifi, omladina LDP još jednom zatražila od MUP da postavi načelnika niške policije.

Na platou ispred tržnog centra Kalča postavljen je pano sa prepoznatljivom slikom šerifa sa Divljeg zapada. Na mestu njegovog lica bila je rupa, tako da su građani mogli da postave svoje lice i slikaju se kao šerifi.

Uz ocenu da Niš poslednjih godina podseća na zapadni deo Severne Amerike tokom 19. veka, mladi ove partije podsetili su na "brojna divljaštva na ulicama grada, noćnim klubovima, školama i javnim mestima", zbog čega se, kažu, stekao utisak potpunog bezakonja.

- Dok se političari na vlasti prepucavaju i prebacuju odgovornost sa jednog resora na drugi, mi Nišlije se plašimo, strahujemo za sopstvenu sigurnost. Nas apsolutno ne zanima da li je to u nadležnosti ministra ili direktora policije, predsednika Skupštine grada ili gradonačelnika, mi želimo hitno rešavanje ovog problema - kaže koordinator omladine Ilija Đorđević.

Kao podrška ideji formirana je i fejsbuk stranica "Niš nam svako lupa, hoćemo načelnika SUP-a".

Načelnik Policijske uprave Niš Zoran Stojanović penzionisan je 31. dembra 2009. godine. Od tada je zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić nebrojeno puta obećavao da će problem "uskoro" biti rešen.

Poslednji put Dačić je najavio 27. decembra 2011. najavio da će "insistirati" da načelnik bude imenovan do 15. januara.

Iako niko o tome javno ne želi da govori, javna je tajna da je u pitanju sukob među strankama vladajuće većine u Nišu, DS-G17-SPS, oko toga "čiji će čovek biti šef policije".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nemi-posmatrač

    11:09 // 8. 3. 2012.

    Najbolja akcija do sada u Nišu! Učlanjujem se u LDP sigurno!

  • Goran

    14:03 // 6. 3. 2012.

    Pa jasno je zašto NE TREBA ŠERIF gradu NIŠU??
    ZBOG JAVNIH NABAVKI I PLJAČKANJA BUDŽETA??
    OVAKO Miloš Simomnović ""nabavlja"" SVE ŠTA MU TREBA i po kojoj ceni želi????(NABAVKE za RADOVE OKO HALE Čair,vindžet,lozni kalem,Stadion.....)
    pa gde TO IMA

    • P.Enees

      02:21 // 9. 3. 2012.

      ...Kasarna Bubanjski heroji, Klaster sireva,pre tri i po godine zemljiste za Brikolaz, prodaja softvera gerontoloskom centru, uzimanje kredita za odrzavanje tekuce likvidnosti gradske toplane od Agrobanke bez tendera,kupovina hardverske opreme za gradsku stambenu agenciju po enormnoj ceni kao da kupuju glavni server za celu jugo istocnu Evropu,protiv zakonito usvojen GUP Nisa, nakaradna zaposljavanja u toplani i vodovodu, SVA javna preduzeca u OGROMNIM GUBICIMA, ... mrzi me vise da kucam ! :(

  • Mikie

    20:48 // 5. 3. 2012.

    Svaka cast za inicijativu! Lepo je videti da se mladi bave ozbiljnim stvarima u nasem gradu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: