Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 20. 6. 2012.

| Politika

Marinković nije član PZN?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Marinkovic Pokret za Nis
Aleksandar Marinković

Aleksandar Marinković jučerašnji gost emisije “15 minuta” nije član Pokreta za Niš, kažu u ovoj stranci. Marinković negira takve tvrdnje i kaže da je sve urađeno van statuta.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju, na sednici predsedništva Pokreta za Niš održanoj 22.04.2012. godine pokrenuta je incijativa za smenu dotadašnjeg predsedavajućeg stranke Aleksandra Marinkovića.

Razlozi za to su kako navode u ovom pokretu loše pregovaračke i organizacione sposobnosti, urušavanje rejtinga stranke i drsko i bezobzirno ponašanje prema članovima stranke.

Predsedništvo stranke imenovalo je Marka Vukićevića za novog predsednika, a o tome su obavešteni i svi koalicioni partneri.

U saopštenju stoji da je na sednici predsedništva stranke održanoj 04.06.2012. godine pokrenut  disciplinski postupak protiv člana predsedništva Aleksandra Marinkovića, zbog kršenja stranačke discipline i nepoštovanja odluke predsedništva PZN donete na sastanku 02.06.2012. godine da u navedenom roku pečat stranke preda novoimenovanom predsedavajućem.

Gradski odbor Pokreta za Niš je na svojoj sednici održanoj 08.06.2012. godine verifikovao odluku Predsedništva stranke o isključenju Aleksandra Marinkovića.

Aleksandar Marinković kaže da je sve urađeno van statuta i van zakona i tvrdi da je on još uvek predsedavajući Pokreta za Niš.

- Grupa nezadovoljnih članova je to uradila nestatutarno i nezakonski. Nikada nisam smenjen, ni na jednoj legalnoj sednici. Ja sam i dalje predsedavajući – kaže Marinković. odluka Odluka PULS-a

On je naglasio da su podnete i krivične prijave protiv određenih osoba, članova stranke, koje su odluke donosile vanstatutarno i koje su vanzakonski izradile nov pečat.

Marinković kaže da će sve biti jasnije u petak kada zaseda najviši organ stranke PULS Srbije.

Južnim vestima je Pokret za Niš dostavio overenu odluku PULS-a u kojoj stoji da je ovlašćeni predstavnik PZN-a Marko Vukićević. Istom odlukom se nalaže da se prethodni pečat oglasi nevažećim i izradi novi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jovan

    03:09 // 23. 6. 2012.

    Ma vidite ljudi da vas laze i obmanjuje. Kakvo zasedanje bre, zasedace on uskoro u KPD jer se lazno predstavlja i sluzi se raznim prevarama i obmanama. Takav je covek oduvek bio, ne mozete ga promeniti sad u 35 godina. Treba da ga je stid te sede kose!!!

  • Milan

    15:47 // 22. 6. 2012.

    Danas zaseda najvisi organ PULS-a Srbije, ocekujemo ishod, da li ce g. Vukicevic ostati predsedavajuci Pokreta za Nis ili ce predsednistvo PULS-a vratiti starog predsedavajuceg g. Marinkovica? Molimo onog ko prvi sazna ishod da obavesti gradjane, da citaoci Juznih Vesti budu pravovremeno informisani. Pozdrav!

  • Marijan

    13:13 // 21. 6. 2012.

    Kakav je bre čovek ovaj Marinković!? Kako može da proziva nekog kad duguje svima po gradu, mnogima se zamerio pa ne sme da se javi na telefon. Priča za drugog da je preletač a on je promenio mnogo stranaka,doduše iz nekih je izbačen,verovatno po njegovom mišljenju isto nestatutarno i nezakonito. Ne znam ko je onda dupeulizica i koga je bas briga za stranku! Strašno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: