Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:53, 26. 3. 2012.

| Politika

Mileta Ilića nema na listi SPS

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Mile-ilic
Mile Ilić, arhivska fotografija

Lider niških Socijalista jedini je član Predsedništva te partije čijeg imena nema na listi od 250 kandidata za narodne poslanike.

Ime Mileta Ilića prvi put je izostavljeno sa spiska posle punih 10 godina. On ipak tvrdi da nije reč o unutarstranačkom sukobu, već o njegovoj ličnoj odluci.

- Deset godina sam bio poslanik i više ne mogu. Moja je odluka da više ne budem deo parlamenta. Sada sam nosilac liste za grad Niš - izjavio je Ilić za Blic.

Ilić, koji je poslanik u aktuelnom sazivu Skupštine i aktuelni predsednik Skupštine grada Niša, u državni parlament ušao je već na prvim višestranačkim izborima. Potom je biran i za saveznog poslanika u Veću građana Skupštine Savezne Republike Jugoslavije u dva mandata.

U Skupštini Srbije bio je predsednik Odbora za odbranu i bezbednost, a u obe Skupštine je bio član Ustavne komisije, Zakonodavnog i Odbora za pravosuđe i upravu.

Na listi koalicije okupljene oko SPS iz Niša je najbolje pozicionirana mlada Ivana Dinić (27), kojoj je zahvaljujući 15. mestu ulazak u Skupštinu gotovo zagarantovan.

Funkcioner PUPS i aktuelni gradski Većnik, penzionisani vojni oficir Milorad Stošić (58) je na 34. mestu.

Predsednik Gradskog odbora SPS u Nišu Slavoljub Vlajković je 47. a odmah iza njega je i dr Zoran Radovanović, zamenik direktora Kliničkog centra Niš.

SPS je sa svojim koalicionim partnerima, Jedinstvenom Srbijom, PUPS i Pokretom Snaga Srbije na poslednjim parlamentarnim izborima 2008. godine osvojio 15. mandata.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milenko Jovanović

    01:59 // 30. 3. 2012.

    Očigledno se u SPS-u ne ceni obrazovanje i iskustvo... Ali valjda je to moderno ovih dana.

  • palilulac

    00:22 // 27. 3. 2012.

    Sobzirom sta je radeo do 96.god.pa i poslednjih godina bilo bi najbolje da se povuce sa svih mogucih funkcija,sto su gradjani ovog grada i zasluzili, da ga vise ne gledaju.A sto se tice ostalog kadra,da su kvalitetniji bili bi na visim pozicijama.

  • JG

    23:29 // 26. 3. 2012.

    Mile Ilić nije na poslaničkoj listi jer mu je dosadilo da bude poslanik. Kao član predsedništva, ako SPS participra u budućoj vladi, on će biti ministar za lokalnu samoupravu. To je jasno ko dan, ali nejasno je ko je i odakle "iskoči" ta gospođica Dinić pre Vlajkovića, Radovanovića i što je najčudnije Novakovića?

    • Tasha

      23:50 // 18. 4. 2012.

      Hm, bas sam se to i ja pitala otkud Ivana Dinic. Relativno skoro se uclanila u stranku, a vec je osigurala ulaz u skupstinu. Zanimljivo. :-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: