Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 20. 8. 2012.

| Politika

Novaković: Tako su zahtevali koalicioni partneri

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
490x370-igor-novakovic.jpg
Igor Novaković

Igor Novaković ostavkom je napustio gradsku opštinu Paliula čiji je predsednik bio u protekle 4 godine, kratko i predsednik Skupštine, ali kako kaže, samo zato što su to zahtevali koalicioni partneri.

Novaković, kako sam kaže nikada nije imao ambicije da preuzme mesto predsednika Skupštine i ostavka na tu funkciju je očekivana.

- Ja sam i prihvatio privremeno tu funkciju predsednika Skupštine, jer su tako zahtevali koalicioni partneri. Oni su imali poverenje u mene... da će ta konstitutivna sednica da protekne kako treba, da kažem, da ja garantujem za tu Skupštinu. To je bio jedini i osnovni razlog što sam prihvatio da budem ovo kratko vreme na toj funkciji – kaže Novaković.

Sada već bivši predsednik i Skupštine i opštine Paliula kaže da je ubrzo nakon formiranja vlasti podneo ostavke i na mesto odbornika i na mesto predsednika Skupštine.

Razlog za njegovu ostavku nije imanovanje za pomoćnika gradonačelnika koje se desilo nedavno, jer tvrdi, da tu nema sukoba interesa, već želja da se učini nešto više za grad.

- To praktično nije u sukobu interesa, jer su to dva različita nivoa vlasti. Ostavku samo podneo zato što želim da se bavim nekim drugim poslovima. Ja sam odbornik i u Skupštini Grada, trenutno pomoćnik gradonačelnika, a ja u ovom trenutku ne znam da li je to krajnji cilj mog političkog angažovanja – kaže Novaković.

Novaković ističe i da je profesor na fakultetu, gde je u stvari i jedino stalno zaposlen. On tvrdi da ne želi da gomila funkcije, ali osnovni razlog za ostavku je taj što nije želeo da bude predsednik Skupštine.

Iako su njegove ambicije, okrenute ka poslovima na kojima može više da pomogne gradu, Novaković smatra da je Palilulu ostavio u dobrim rukama.

- Ja sam 4 godine volontirao u Paliluli i makar tim volontiranjem sam se odužio i opštini i gradu. Nisam više bio spreman da se bavim tim poslom jer mislim da sam previše i snage i energije uložio tu. U novog predsednika Bobana Džunića imam puno poverenje – zaključio je Novaković.

On je dodao da je opštinu ostavio sa projektima vrednim pola miliona evra, a prema još uvek nezvaničnim informacijama, Paliluli je odobrono još toliko iz susedskih projekata.

Njegovom ostavkom na mesto odbornika u opštini otvorilo se mesto za novog kandidata sa liste SPS-a. To mesto je zauzeo doktor Predrag Cvetković, a Novaković smatra da SPS na Paliluli ima najbolju odborničku grupu u svim gradskim opštinama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • peca

    22:47 // 21. 8. 2012.

    Ode on za direktora el distribucije,zapamtite.

  • Inan

    15:49 // 21. 8. 2012.

    Jos jedan drugar Cede praska!

  • Lidija Pavlovic

    15:33 // 21. 8. 2012.

    Da li je moguce da ovakve iskompleksirane tipove kao sto je ovaj Dex i njihove komentare redakcija odobrava i objavljuje njihove uvrede? Ljudi, sledeca faza je da se skidamo goli na forumima. Covek nam napravi pijacu a vi pricate o zardinjerama. Ne spinujte u medijima, prihvatite opoziciju. Pa, ako VIII sednica DS-a dobro prodje, izbori su za 4 godine. Do tada ucite.

    • Dex Dexter

      15:23 // 22. 8. 2012.

      Ajde onda, ceger u ruke pa na pijacu. Dosta "tvitovanja"... treba ručak da spremaš!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: