Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:47, 10. 7. 2012.

| Politika

Poslednja sednica aktuelnog Gradskog veća

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
poslednja sednica Gradskog veca
A sad adio i ko zna kad i ko zna gde...

Gradsko veće grada Niša koje je u istom sastavu zasedalo od 2008. godine, održalo je poslednji zajednički sastanak.

184. sednica je ujedno i poslednja u ovom sazivu Gradskog veća koje su činili predstavnici Demokratske stranke, SPS-a, PUPS-a i Ujedinjenih regiona Srbije. Ssednici iz opravdanih razloga nisu prisustvovali Srđan Vasković i Miomir Ranđelović.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović, ujedno i predsednik Gradskog veća, istakao je da je u prethodne četiri godine na sednicama ovog tela usvojeno 1.965 tačaka.

- Što je najvažnije povećali smo nivo konkurentnosti grada za dovođenje stranih investitora, zahvaljujem se svima na saradnji u prethodne četiri godine – rekao je Simonović.

Za reč se javio i gradski većnik Žarko Ranković koji smatra da je rad u prethodne četiri godine bio izuzetno uspešan. gradsko vece Miroslav Đorđević i Biljana Jovanović sa osmehom na poslednjoj sednici

- Mi smo svi ovde imali isti cilj, a to je bolji život građana Niša. Mislim da smo u prethodne četiri godine u tome uspeli, ali naravno uvek može bolje. Čini mi se da je urađeno mnogo. Pokrenuto je puno investicionih projekata, izgrađeno puno objekata, i puno toga je urađeno na podizanju imidža grada – zaključio je Ranković.

Još uvek aktuelni gradonačelnik je naglasio da je Gradsko veće u skoro istom sastavu izdržalo ceo mandat, a ono na šta je posebno ponosan jesu jednoglasne odluke. Kako je naglasio to nije bio slučaj samo na desetak sednica.

Gradski većnici imaju zakonski rok od 15 dana da se vrate na svoja radna mesta koja su imali i pre stupanja na dužnost većnika.

Druga zakonska regulativa kaže da gradski većnici imaju mogućnost da, ukoliko se posle isteka mandata ne vrate na svoje stare dužnosti, primaju mesečne zarade i narednih 6 meseci.

Od ukupno devet većnika za sada je jedino izvesno da će tu funkciju i u naredne 4 godine obavljati, jedino Žarko Ranković, član SPS-a.

Boban Mihajlović (DS) i Miroslav Đorđević vratiće se svojim poslovima koje su obavljali pre ove političke funkcije, dok će Milorad Stošić predstavljati PUPS u Skupštini Srbije.

Gradonačelnik i ostali većnici iskoristiće, kako su rekli, zakonskih 15 dana za razmišljanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • petko

    12:33 // 11. 7. 2012.

    Baš se radujem što će URS biti ponovo u vlasti, jer će početi departizacija!

    ;>>

  • Nišlija

    16:02 // 10. 7. 2012.

    A gde će Marina Janković, sekretar Gradskog veća i perjanica DS u Nišu?

    He, he, he...pakuj kofere Marina.

  • VRUĆ VETAR

    15:35 // 10. 7. 2012.

    A SAD ADIO I NIKAD VIŠEE........

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: