Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:24, 29. 5. 2015.

| Politika

SNS “pobrkao lončiće” sa niškim funkcionerima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
SNS
Naprednjaci neinformisani

Izjava visokog funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića da je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković smenjen, što je netačno, izazvala je raspravu i na sednici niške Skupštine. Slavković kaže da Martinović nije bio informisan.

U emisiji Radio televizije Srbije “Da možda ne” Martinović je bio decidiran u svom stavu da je Slavković zbog odbijanja da se odrekne jedne funkcije smenjen sa mesta zamenika gradonačelnika.

Iako ga je Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena informisanja (BIRODI) ubeđivao u suprotno, nekadašnji kandidat Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije ostao je pri svom stavu.

Martinović: U Nišu je smenjen zamenik gradonačelnika koji nije poštovao odluku Glavnog odbora SNS i to je činjenica.
Gavrilović: Koji? Recite mi ime njegovo?
Martinović: Gospodin Slavković.
Gavrilović: Nije smenjen.
Martinović: Smenjen je.
Gavrilović: Čovek je i dalje tamo.
Martinović: Smenjen je.
Gavrilović: Pre dva meseca sam imao sastanak sa gospodinom Slavkovićem.
Martinović: Smenjen je.

cirko Ćirković pitao da li je Slavković smenjen ili ne; Foto: Arhiva JVOve tvrdnje Martinovića naterale su odbornika Socijaldemokratske stranke u Nišu Dragoslava Ćirkovića da za skupštinskom govornicom postavi pitanje da li je Slavković smenjen ili ne.

Sinoć sam u emisiji “Da možda ne” čuo od gospodina Martinovića da je gospodin Ljubivoje Slavković smenjen. Ja prosto ne mogu da verujem. Ako jedan takav čovek iz SNS tvrdi za zamenika gradonačelnika Niša da je smenjen, a mi smo ga izglasali u parlamentu, pitam da li je to tačno? I nameće se pitanje da li je Martinović taj koji u ovom našem parlamentu može da smeni zamenika gradonačelnika? - upitao je Ćirković.

Njemu je prvo odgovorio predsednik niške Skupštine Mile Ilić koji je rekao da parlament nikada nije raspravljao o smeni zamenika gradonačelnika i da će Ćirković dobiti odgovor u pisanoj formi.

Sam Slavković kaže da emisiju nije gledao, ali da njegov stranački kolega Aleksandar Martinović jednostavno nije bio informisan.

Sinoćno istupanje smatram nekom neinformisanošću gospodina Martinovića i ništa više od toga. Dobro je da je gospodin Gavrilović rekao Martinoviću da nije bio dobro informisan - kaže Slavković.

Inače, Izvršni odbor stranke je prošle godine isključio Slavkovića iz SNS-a zbog toga što je odbio da napusti Skupštinu “Jugoistoka” i tako se odrekne druge funkcije, ali o njegovoj smeni sa funkcije u gradu nije bilo reči.

Međutim, Slavković kaže da je i dalje član stranke i deo novog Gradskog odbora u formiranju.

U odboru sam na insistiranje gospodina Damira Zobenice koji je ovde poslat kao koordinator. Tu sam onoilko koliko sam ja smatrao da mogu da im pomognem s obzirom da sam na kraju političke karijere - rekao je Slavković.

On je na mesto zamenika gradonačelnika imenovan u septembru 2012. godine u trenutku dok je bio direktor preduzeća “Blok signal” koje je u međuvremenu otišlo u stečaj.

Martinović decidiran u stavu da je Slavković smenjen

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • INŽENJER "IRIN"

    09:40 // 4. 6. 2015.

    Pešterca smo u Ei smatrali neupotrebljivim. Jedino čime se isticao su dB (decibeli). Očigledno da u Nišu prolazi samo galama.

  • Bata

    10:39 // 31. 5. 2015.

    Pesterac, ce posvadjati Tomu i Acu, bruka za Nis!

  • shaft

    14:14 // 30. 5. 2015.

    Objavili ili neobjavili-obostrane gluposti, koje izjavljuju ova dvojica nisu bitne!Gledao sam noge Olivere Kovacevic.Za 10 !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: