Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:11, 28. 3. 2010.

| Politika

Svrljig: sukob SRS i USS

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Skupština opštine Svrljig
Svrljig, zgrada Skupštine opštine

Još pre utvrđivanja kvoruma 14. sednice Skupštine opštine Svrljig došlo je do sukoba između odbornika dve vladajuće partije, Ujedinjene seljačke stranke i Srpske radikalne stranke. 

Odbornici USS odlučili su da napuste sednicu, nakon čega su u skupštinskoj sali ostali samo predstavnici SRS. Predstavnici opozicije nisu se ni pojavili na sednici.

U Ujedinjenoj seljačkoj stranci nismo uspeli da saznamo razlog napuštanja sednice Skupštine opštine, čime su sumnje da je u Svrljigu na pomolu nova smena vlasti, postale opravdane.

Novoizabrana predsednica Skupštine, Jelena Trifunović (USS), otvorila je 14. sednicu a za reč se odmah javio Srbislav Đordjević (SRS) tražeći obrazloženje sekretara Skupštine da li je on odbornik ili zamenik predsednika opštine, jer, kako je rekao, već 10 dana nije dobio rešenje o postavljenju na mesto zamenika predsednika iako ga je Skupština izabrala na tu funkciju.

Mariola Gagić, sekretar Skupštine odbila je da da bilo kakav odgovor, jer, kako je objasnila, sednica nije počela dok se kvorum ne utvrdi, napominjući da ni 13. sednica još uvek nije završena.

Odbornici Ujedinjene seljačke stranke tada su, bez obrazlozenja, napustili sednicu Skupštine. Nakon sat vremena čekanja i odbornici SRS-a napustili su salu Skupštine opštine Svrljig.

Od konstituisanja Skupštine opštine Svrljig, maja 2008. godine, četiri puta se menjala vladajuća većina. Poslednji put sredinom marta 2010. godine.

Normalan rad opštinske uprave

- Sve službe i svi radnici Opštinske uprave u Svrljigu rade uobičajeno i na raspolaganju su gradjanima za sve usluge za koje su nadležne. Previranja na političkoj sceni nemaju i neće imati nikakvog uticaja na rad lokalne samouprave u smislu bilo kakvog remećenja rada ovog organa u obavljanju poslova koji su mu povereni od strane Republike Srbije. Svi zaposleni su dužni da se ponašaju i obavljaju svoje redovne aktivnosti u skladu sa zakonom koji nalaže njihove obaveze i prava gradjana - saopštio je načelnik Opštinske uprave Svrljig, Goran Gajić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: