Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 9. 11. 2016.

| Servisne informacije

Na državni praznik rade apoteke, lekari i marketi

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
dežurni
Hitni slučajevi imaće medicinsku pomoć; Foto: arhiva JV

Na dan kada se obeležava primirje u Prvom svetskom ratu, što je i državni praznik u Srbiji, u petak 11. novembra državne ustanove i službe radiće redukovano. Iako će većina zaposlenih u javnom sektoru imati produženi vikend, građanima će biti na raspolaganju dežurni lekari i državne apoteke. 

Javni gradski i prigradski prevoz saobraćaće po nedeljnom redu vožnje, što znači da će autobusi ređe voziti. Ipak, Nišlije u petak neće morati da plaćaju parking nigde u gradu.

Na Dan primirja nećemo naplaćivati ni kontrolisati parkiranje - saopštili su iz "Parking servisa". 

U Gradskom uslužnom centru su takođe kazali da neće raditi na državni praznik, dok su i u Policijskoj upravi kazali da tog dana neće raditi službe koje izdaju dokumenta.

Pošte u Voždovoj i Ulici Dimitrija Tucovića radiće od 8 do 15 sati. 


Dežurstva u Domu zdravlja i apotekama

U Domu zdravlja dežuraće lekar opšte prakse kao i pedijatar na dečijem odeljenu od 7 do 20 sati. U istom periodu lekar će dežurati i u ambulanti “Čair” gde pacijenti primaju infuziju.

Sestre službe za kućno lečenje i palijativno zbrinjavanje takođe će raditi na terenu od 7 do 20 sati, dok će u ounktu u Rajićevoj ulici dežurati lekar od 7:30 do 14:30.

Patronažne sestre će biti na terenu od 7 do 14 sati do kada će raditi i laboratorija u Domu zdravlja, dok će telefonsko savetovalište raditi do 20 sati do kada će pacijentima biti na raspolaganju i služba radiologije.

U laboratoriju i na radiologiju biće upućivani samo hitni slučajevi – kazali su u Domu zdravlja.

Stomatolozi u Hitnoj pomoći, dodaju, dežuraće 24 sata.

Apoteka „Ćele Kula“ kod Narodnog pozorišta dežuraće 24 sata, dok će „Higija“ u Obrenovićevoj ulici raditi od 11 do 19 sati.

Od 8 do 15 će dežurati apoteka u Domu zdravlja, a u ovom periodu radiće i apoteka „Arnika“ u Aleksincu. Apoteke „Merošina“ i „Malošište“ u ovim mestima dežuraće od 7 do 14, dok će u Doljevcu raditi od 8 do 15 sati.


Snabdevanje potrepštinama regularno, Muzej ne radi

Sudeći po informacijama koje imaju zaposleni u Idea marketima, Nišlije će moći da pazare u njihovim radnjama i za vreme praznika, jer će imati regularno radno vreme.

Kulturni spomenici i lokaliteti niškog Narodnog muzeja – Ćele Kula, Logor „12. februar“, Medijana, Arheološka sala i Sinagoga neće raditi u petak. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • miki

    15:41 // 9. 11. 2016.

    Jura naravno radi...E moja drzavo...

    • tranzicija

      10:04 // 11. 11. 2016.

      Za privatni sektor nema odmora i praznika. Danas odmara i ovako neefikasan i neradan javni sektor. E moja Srbijo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: