Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:04, 19. 3. 2012.

| Sport

Baklja za Školsku olimpijadu upaljena u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
baklja
Plivačica Jana Ćirić prva je ponela baklju

Plivačica niškog kluba "Sveti Nikola" Jana Ćirić prva je ponela baklju Školske olimpijade koja je upaljena u Nišu, domaćinu prethodnih igara.

Baklja Školske olimpijade je krenula iz Niša za Sremskoj Mitrovici, gde će od 9. do 15. maja biti održane devete Olimpijske igre učenika. Čast da prva ponese baklju imala je Jana Ćirić, višestruka prvakinja Srbije u plivanju.

- Velika čast mi je ukazana što su me izabrali da ponesem baklju. Trudila sam se poslednjih godina i trenirala naporno. Na 50m leđno sam prvak na školskom takmičenju, a na Olimpijadi očekujem takođe pvo mesto - rekla je Jana Ćirić, članica kluba "Sveti Nikola" i učenica osmog razreda OŠ "Dušan Radović".

Takmičenja kvalifikacija su u toku i još nije poznata konačna lista učesnika.

- Veliko mi je zadovoljstvo što baklja kreće upravo iz Niša jer je to grad koji prepoznaje sport. Mnogi sportisti i reprezentativci su upravo na školskim takmičenjima osvajali prve medalje i pravili prve uspehe - rekao je Željko Tansković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Niš je bio domaćin osme Olimpijade od 7. do 13. maja 2008. godine.

- Teško da će neko nadmašiti ono što je Niš pružio pre 4 godine. Mi smo za svaki sport imali po tri terena, dobru infrastrukturu. Neće sva takmičenja biti održana u Mitrovici, plivanje je u Beogradu, streljaštvo u Inđiji - rekao je Jovan Jovanović, predsednik centralne takmičarske komisije.

Prva Školska olimpijada održana je 1980. godine u Kragujevcu.

Paljenje baklje za Školsku olimpijadu

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: