Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 8. 10. 2013.

| Sport

"Balkanski" poražen u Lebanu

Autor:M. NackovIzvor:Južne vesti
balkanski.jpg
foto: RTV Caribrod

Minimalna pobeda “Radana” d 2:1 posle dva dosudjena penala, fizičkog napada na sudiju i gostujućeg igrača i vredjanja fudbalera i Stručnog staba “Balkanskog” na nacionalnoj osnovi, obeležli derbi 8. kola Niške zone u Lebanu.

“Balkanski” je put Lebana krenuo bez povredjenih Ivana Stanojevića, Jordana Georgijeva i Nemanje S. Ivanova, a roviti kapiten Nackov meč je počeo sa klupe.

Posle međusobnog uvodnog ispitivanja snaga, već u 29. minutu susreta glavni arbitar meča Marjan Momirović dosudio je najstrožu kaznu za domaćina. Prokupčanin je tom prilikom pokazao i žuti karton kapitenu na ovom meču, iskusnom Saši Markovu.

Golman “Balkanskog” Nenad Milčev uspeo je da odbrani penal i sačuva X do poluvremena.

Drugi deo doneo je jos veći pritisak, kako na terenu, tako i sa tribina.

U 73. minutu povratnik iz Makedonije, Namanja D. Ivanov, preciznim udarcem dovodi “Balkanski” u vođstvo.

Tek tada usledila je prava drama u Lebanu.

81. minut donosi drugi dosuđeni jedanaesterac i direktan crveni karton za Aleksandra Ilića zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

Odmah zatim počinje i pravo divljanje Dušana Stankovića, koji je prvo pljunuo gostujućeg igrača, a kada mu je arbitar pokazao crveni karton, nasrnuo je fizički na njega i udario ga glavom u lice.

Ipak, tu se drama u Lebanu nije završila.

Prema zvaničnom protokolu sa meča, koji je potpisao delegat Boža Tomić iz Vranja, prilikom mirnog napuštanja terena Aleksandra Ilića, u ogradjeni prostor ispred svlačionice ušao je navijać domaćih u nameri da napadne i obračuna se sa vezistom Balkanskog.

Takođe u protokolu je konstantovano vređanje fudbalera i stručnog štaba dimitrovgradskog kluba na nacionalnoj osnovni od strane prisutne publike po završetku meča.

Prema novodima sudija isključeni igrač domaćih Stanković, pored udaranja glavnog arbitra i pljuvanja protivnika nastavio je da preti službenim licima da će ih čekati posle utakmice i da neće izaći iz Lebana.

Onda je  posle sedmominutnog prekida usledilo i izvođenje najstrože kazne. Prvi put je gol Momčilovića poništen, zbog preranog ulaska domaćih igrača u kazneni prostor.  Iz drugog pokušaja Dimitrije Momčilović izjednačio je rezultat na 1:1.

Ipak ni tu priči nije kraj.

U poslednjem, 90. minitu regularnog vremana Krivošija postiže pogodak i donosi pobedu Lebančanima.

Prisutna publika prilikom napuštanja terena konstantno je vređala goste na nacionanoj osnovi, što je takodje delegat Tomić iz Vranja konstatovao u zvaničnom protokolu utakmice.

Iz Uprave “Balkanskog” najavljuju hitnu reakciju i traženje pravde kod Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, ali i nadležnih pravosudnih organa za sve što su doživeli u Lebanu.

Konferencija klubova Niške zone 9. Oktobra, koja se u organizaciji Balkanskog održava upravo u Dimitrovgradu mogla bi da bude prilika da se porazgovara o dešavanjima u prvih 8 kola Prvenstva.

Balkanski trenutno zauzima 4. mesto na tabeli, a već u subotu fudbalske sladokusce u Dimitrovgradu očekuje novi derbi sa trenutnim liderom Prvenstva, vranjskim Dinamom, koje već ima osetnu predost od 5 bodova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: