Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 10. 12. 2011.

| Sport

Džudo klub Kinezis treći u Srbiji

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
kinezis, nis

Džudisti Kinezisa poraženi su u polufinalu Superlige od Crvene zvezde rezultatom 7:2 i sezonu završili na trećem mestu. ODžK Beograd opet šampion Srbije.

Niški džudisti nisu uspeli da ponove uspeh od pre 2 godine kada su se borili u finalu Superlige pošto su izgubili od ovogodišnjeg drugoplasiranog tima Srbije u polufinalu. Džudisti Crvene zvezde porazili su Kinezis drugi put u roku od nedelju dana jer su i u poslednjem kolu regularnog takmičenja bili bolji od Nišlija.

U hali "Šumice" u Beogradu okupili su se najbolji džudisti Srbije koji su odlučivali o novom šampionu države. Pored tri ekipa iz Beograda, Zvezde, Partizana i ODžK-a, zasluženo su se našli i niški takmičari. U polufinalu Kinezis je imao najteži posao jer ga je čekala neugodna Zvezda koja je ove godine najavila pohod na titulu i osvojila prvo mesto na tabeli posle 4 kola. Nažalost, niški tim nije uspeo da nanese drugi poraz Zvezdi u sezoni i da se osveti za izgubljeni meč u poslednjem kolu Superlige.

Ipak, Nišlije se uopšte nisu obrukale u duelu sa crveno-belima. U prilog tome govori i da su prva tri meča rešena u produžecima, a ishod prvog je, može se slobodno reći, mnogo uticao na psihološkom planu ostalih takmičara Kinezisa. U kategoriji do 66kg Uroš Kostadinović se borio protiv dobrog druga Darka Ivančika, ali nije uspeo da mu nanese osmi poraz u međusobnim duelima. Poenom sudije u produžetku Zvezda je povela sa 1:0.

U kategoriji do 73kg Bojan Ivezić je pobedio Mladena Markovića kome je tako naneo prvi poraz u sezoni. Stevan Stamenković je imao priliku u narednom meču da uveća prednost Kinezisa, ali je izgubio od Boška Ostojića. Predrag Nikolić se u kategoriji do 90kg povredio i tako su poeni otišli Nikoli Nikoliću, a ni Nikola Milošević nije uspeo da nanese poraz sjajnom reprezentativcu Srbije Dmitriju Gerasimenku.

- U prvom meču smo drastično oštećeni pošto su sudije dosudile poen Ivančiku. To nas je poremetilo, kao i povreda Predraga Nikolića. Mnogo pehova se desilo i samim tim nismo mogli da se nadamo pobedi - rekao je Mateja Cvetković, sportski direktor Kinezisa.

U drugom polufinalu branilac titule ODžK Beograd je pobedio Partizan sa 6:4.

U finalu Superlige ODžK je savladao Zvezdu ukupnim rezultatom 13:6. U prvom susretu je bilo 7:2 za novog-starog šampiona, a u drugom 6:4 za ODžK Beograd.

Kinezis će sjanu sezonu završiti na trećem mestu Superlige što je napredak u odnosu na prošlu godinu kada nije uspeo da uđe u plej of. Niški džudisti su ispunili prvi zacrtani cilj, ali će ostati žal što nisu otišli korak dalje. Ipak, imaju razloga da budu zadovoljni jer ovaj niški klub je ove godine doneo svom gradu državne medalje u svim starosnim kategorijama, ali i medalje sa Evropskog prvenstva, Evropskog kupa i Balkanijade. Najbolji način za prezentovanje Niša.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: