Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:40, 27. 1. 2011.

| Sport

Hala Čair zatvorena zbog rekonstrukcije

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ – U hali Čair jutros su počeli radovi na rekonstrukciji, a rok je 144 dana.

Za izvođača radova izabrana je firma "Tehnikom kompjuters" iz Beograda sa grupom niških preduzeća, „DMB inženjeringom”, „Levelom” i „Ei informatikom”.

- Jutros smo uveli izvođače u halu i tako se hala zatvara za sva sportska dešavanja. Mečevi i treninzi će se prebaciti u hale "Mika Antić" i "Duško Radović". Gradonačelnik će najverovatnije obići početak radova – rekao je Miomir Pešić, koordinator Odbora za pripremu Evropskog prvenstva u rukometu.

Radovi moraju biti završeni do 15. septembra jer je to rok koji je dala Evropska rukometna federacija za poslednju inspekciju. Izveštaji o radovima se EHF-u šalju svake druge nedelje, a Evropska federacija će proveravati napredak radova svakih 6 do 8 nedelja.


Duplo više para za rekonstrukciju

Iako je ranije bilo najavljeno da će rekonstrukcija koštati 250 miliona dinara, po novim najavama vrednost radova će biti povećana više nego duplo.

- Ova firma je ponudila najpovoljniju cenu i najbolje uslove. Uradiće ceo posao za 570 miliona dinara sa PDV-om i to pre dogovorenog roka. Dodatna sredstva obezbedio je grad, a sve u dogovoru sa EHF-om – dodao je Miomir Pešić.


Mečevi premešteni u druge hale

Za vikend je trebalo da se odigraju poslednji mečevi u hali Čair pred rekonstrukciju. Ali, zbog početka radova meč Superlige između Naise i Knjaz Miloša odigraće se u subotu, 29. januara od 18:30h u hali Osnovne škole "Mika Antić". 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miodrag

    14:53 // 28. 1. 2011.

    Imam informaciju da je ponuda ove firme bila za 250 miliona manja od ovih 570 i da je ipak prihvaćena greška u sabiranju stavki u ponudi. Znate li kolika je razlika u parama kada date garanciju banke na iznos manji za 250 miliona...... Hoće li neko da odgovara već jednom u ovom gradu za ovako očigledne malverzacije....

  • vlada

    14:51 // 28. 1. 2011.

    Milane "bre", za tvoju informaciju "DMB inženjering" je ispešna niška gradjevinska firma. Reference ove firme i ostalih izvodjača, uz malo truda, možeš naći na njihovim WEB sajtovima. Inače, gro radova na rekonstrukciji hale ne pretstavljaju tipične gradjevinske radove. To su električne i računarske instalacije, protivpožarna zaštita, video nadzor, smafori ... pa su zbog toga u konzorcijumu i firme iz oblasti IT-ja. Takodje, nadam se da nikom ne smeta to što najzad neki posao u NIŠU rade NIŠKE firme. Meni to zvuči normalno!

  • mlow

    11:30 // 28. 1. 2011.

    auuu, 5,7 mil evra za rekonstrukciju, umesto 9 za novu, vecu , bolju i lepsu halu...
    svaka cast!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: