Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:51, 26. 12. 2009.

| Sport

Jubilej rukometa

Autor:A.K.Izvor:Južne vesti
Nekadašnji prvotimci

 Pre tačno 40 godina u maloj sali svrljiškog bioskopa, rukometni zaljubljenici osnovali su rukometni klub “Progres”, pod pokroviteljstvom tada poznate fabrike nameštaja.

Predsednik kluba, Saša Petrović, kaže da je ovo jubilej za ogromno poštovanje, kojim se danas može pohvaliti samo mali broj klubova u Srbiji i da je u toku priprema monografije “40 godina rukometa u Svrljigu”.
- Obeležavanjem ovog jubileja želimo da, u jednom druženju, evociramo uspomene na nekadašnji period i na taj način pokušamo da se skromno odužimo svim tim generacijama zaslužnim za stvaranje ponosne istorije našeg kluba - kaže Petrović.

Sedamdesetih godina svrljiški rukomet bio je na vrhuncu, takmičeći se tada u jedinstvenoj srpskoj ligi zajedno sa BASK-om, Partizanom, Obilićem, Metalcem i drugima koji su,u to vreme, predstavljali elitu srpskog rukometa.
“Progres” su trenirali vrhunski stručnjaci poput Lajšića, Cimbaljevića, Živkovića i drugih koji su utkali svoje znanje rukometnim majstorima toga vremena Aci Mentoviću, Saviću, Obradoviću, Vraniću, ali i stvorili igrače poput Vladimira Đurića, Stanojevića, Miljana Manića…

U stvaranju ovih igrača i tada i danas svoj doprinos daju bivši igrači, sada treneri kluba, Dragan Obradović i Dragoljub Savić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana Mentovic

    17:21 // 30. 12. 2009.

    Cestitam jubilej svrljiskim rukometasima i zelim im puno uspeha u novoj takmicarskoj godini.

  • vladimir piki stanojevic

    13:35 // 27. 12. 2009.

    cestitam veliki jubilej svim ljudima koji su ucestvovali u stvaranju i odrzavanju kluba pogotovo u ova teska vremena,velika mi je cast sto sam i ja bio deo svega toga a posebno zbog toga sto su moji koreni upravo iz svrljiskog kraja,veliki pozdrav svima i radite na tome da svrljig dobije ono sto mu je neophodno a to je sportska sala!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: