Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 11. 7. 2012.

| Sport

Katarina Biserčić juniorski prvak Srbije

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
juniorke streljackog kluba nis 1881
Katarina Biserčić na pobedničkom postolju (druga sleva)

Članica Streljačkog kluba Niš 1881 Katarina Biserčić osvojila je titulu državnog prvaka u malokalibarska puška u trostavu. Juniori Niša ekipni prvaci države malokalibarskom puškom.

Niški strelci vratili su se sa Prvenstva države u Novom Sadu sa dve titule. Niš 1881 pokazao je da ima talente na koje može da računa u budućnosti.

Katarina Biserčić osvojila je prvo mesto u disciplini malokalibarska puška, trostav, 3x20metaka. Druga je u ovoj disciplini bila Dušica Antonijević iz Novog Beograda, a treća Nina Radulović iz Beograda.

Mlada Nišlijka se titulom prvaka države oprostila od juniorske karijere i sada je čekaju takmičenja sa našim najboljim strelkinjama. - juniori 665,3 krugova, ispred 

Sa titulom u Niš su se vratili i juniori Niša. Andrija Milovanović, Aleksandar Petkoski i Milan Stojanović su ekipni prvaci malokalibarskom puškom 3x40 metaka sa 3,366 krugova. Druga je bila ekipa Novog Sada, a treća Mladost iz Inđije.

Juniori Niša u kategoriji MK puška 60 metaka ležeći bili su treći sa 1,690 krugova, iza Novog Sada 1790 i Partizana.

(/slika3)

Najbolji niški strelac i olimpijka Lidija Mihajlović je na ovom takmičenju imala dvostruku ulogu, kao takmičar i kao trener. Ona se posle 14 meseci vratila na vatrenu liniju i bila je šesta malokalibarskom puškom 60 metaka ležeći.

Lidija za svoje mlade takmičare ima samo reči hvale.

- Prezadovoljna sam! Oni su u početku bavljenja ovim sportom. Svi su oborili svoje lične rekorde, podigli su formu, sve smo dobro isplanirali. Ja sam zadovoljna i kao trener i lično. Postigli smo veliki uspeh u teškim uslovima - rekla je Lidija Mihajlović.

Seniorke Niša Lidija Mihajlović, Katrina i Bojana Biserčić osvojile su treće mesto MK puška 60 metaka trostav. Niš 1881 je ostvario velike rezultate ako se uzme i obzir i čenjinica da članovi kluba nemaju strelište za mali kalibar.

- Moram da kažem da imamo tešku finansijsku situaciju, ali uspeli smo da odemo na pripreme i na takmičenje uz veliku pomoć predsednika opštine Palilula Igora Novakovića i opštine Pantelej Slaviše Dinića. Moram da pomenem da nam je pomoglo i Dunav osiguranje - istakla je Lidija Mihajlović.

Strelci su sada na odmoru, a od septembra kreće spremanje za novu sezonu kada će početi sa radom i škola streljaštva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: