Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:28, 6. 2. 2013.

| Sport

Loša finansijska situacija u Radničkom

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Lukic-i-Jovanovic,-Vojvodina.jpg

Fudbalski klub iz Niša nema zabranu transfera, ali mu je račun i dalje u blokadi. Zbog loše finansijske situacije i starih dugovanja, ovaj superligaš će pripreme obaviti na Čairu.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije objavila je spisak ekipa iz Superlige koje nemaju pravo licenciranja igrača zbog dugovanja. Na tom spisku nema niškog Radničkog, ali daleko od toga da je stanje u ovom klubu dobro.

Račun niškog Radničkog je u blokadi 873.095,87 dinara, a kako su rekli u klubu, to je dug za smeštaj u Brzeću gde se jula 2008. godine pripremao tada srpskoligaš. Radnički je sredinom 2008. godine prvi put u istoriji ispao u treći rang takmičenja, a nakon toga je na mesto predsednika Upravnog odbora došao Goran Vesić iz Kruševca.

Zbog blokada i loše finansijske situacije Radnički nije otišao na pripreme van Niša, a igračima kasne i isplate. Trebalo je da Nišlije idu na Dojran, ali su pripreme otkazane.

Prema izveštaju Disciplinske komisije Fudbalskog saveza, Fudbalski klub Jagodina mora da isplati dugovanja Radničkom do 8. februara ili neće dobiti dozvolu da licencira igrače. Kako saznajemo, Radnički i Jagodina su se dogovorili oko dugovanja i Jagodinci bi trebalo da u narednih mesec dana isplate dugovanja za transfer Milutina Ivanovića.

Priliv novca u klub bi trebalo da stigne i iz gradske kase jer je Grad Niš odredio 15 miliona dinara kao stimulativna sredstva za Radnički za prvu polovinu 2013. godine. Ovo je za 3 miliona više nego što je Real sa Nišave dobio u drugoj polovini 2012. godine.

Od 11. januara fudbaleri Radničkog vredno treniraju na pomoćnom terenu stadiona Čair, a za sada imaju 3 zakazane kontrolne utakmice.

U petak, 8. februara od 13h Radnički će igrati sa Timokom u Zaječaru, a 16. februara dogovoren je susret sa superligašem Smederevom.

Nišlije će 20. februara imati kontrolu sa Slogom iz Kraljeva, a 13. februara bi trebalo da se igra još jedna utakmica, ali još nije poznato ime protivnika.

Superliga bi trebalo da se nastavi 27. februara, a Radnički u prvom kolu prolećnog dela sezone dočekuje Novi Pazar.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • insajder

    19:50 // 9. 2. 2013.

    Hahaha igracki kadar za ostalo se slazem

  • TBM

    10:51 // 8. 2. 2013.

    @Jovan Kursula

    Ako uzmemo u obzir da ni stadion nije vlasnistvo Radnickog, a ni pomocnji tereni, stvarno je pitanje vred li vise od 2 mil rsd.
    Medjutim, igracki kadar ipak vredi vise, pa bi moralo malo vise da se izdvoji, oko 1 mil, ali evropskih novcanica. . .

    Siguran sam da u Nisu postoji mnostvo ljudi koji bi volonterski pomoglo Radnickom, ali treba neko da pokrene akciju. . .

  • bubanjac

    04:48 // 8. 2. 2013.

    Neka svako od nas uplati po 1.000din na ziro racun i problem rešen. Radnički ima sigurno više od 900navijaca i simpatizera koji bi na ovaj nacin pomogli klubu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: